Addiko banka osigurala kontinuitet poslovanja

Kapital / BANKARSTVO

Addiko banka osigurala kontinuitet poslovanja

Addiko banke u BiH implementirale su niz mjera zaštite, ali i olakšica za svoje klijente, kako bi doprinijeli sprječavanju širenja epidemije korona virusom.

20.03.2020. 15:12 / Izvor: Akta.ba

Addiko banke u Bosni i Hercegovini implementirale su niz mjera zaštite, ali i olakšica za svoje klijente, kako bi doprinijeli sprječavanju širenja epidemije korona virusom, te ohrabrili svoje klijente da ostanu u kući, saopćeno je iz ove banke.

Za klijente je kreirana posebna podstranica u okviru postojeće web stranice, u okviru koje mogu dobiti aktuelne informacije o stanju poslovne mreže i bankomata, digitalnim servisima banke koji su im na raspolaganju, te sve druge relevantne informacije. Ove se informacije ažuriraju na dnevnom nivou i kontinuirano se prilagođavaju uputstvima i preporukama nadležnih institucija.

"U ovom trenutku ne postoje značajne poteškoće u funkcionisanju osnovnih proizvoda i usluga Banke. S tim u vezi, Addiko Bank i dalje redovno odobrava kredite, no, imajući u vidu objektivnu situaciju i novonastale okolnosti, realno je za očekivati da dinamika prihvata i obrade kreditnih zahtjeva može biti nešto usporenija. Naša preporuka je da klijenti koriste mogućnost online apliciranja za kredit, putem stranice Asisitirana prodaja. Zaposleni Banke kontaktirat će klijente u najkraćem roku, kako bi dalje procesuirali njihov zahtjev", navode iz Addiko banke.

Poslovnice Addiko banke rade skraćeno radno vrijeme i svakodnevno se dezinfikuju. Kao dodatni podsticaj klijentima, fizičkim licima, da ostanu u svojim kućama i bankarske transakcije vrše putem digitalnih servisa, Addiko banka je u periodu od 18.3 do 30.4. ukinula naknade za sva plaćanja učinjena uslugama internet i mobilnog bankarstva ove banke.

Kako bi zaštitile svoje klijente, ali i svoje zaposlene, Addiko Bank ad Banja Luka i Addiko Bank dd Sarajevo napravile su preraspodjelu načina rada, obezbijedile sredstva za dezinfekciju u poslovnicama, te preduzele i ostale mjere po instrukcijama nadležnih institucija, a u cilju pružanja brze, sigurne, jednostavne i jasne bankarske usluge.

Podsjećaju klijente da su digitalni servisi u ponudi Addiko banke: Addiko Mobile – mobilno bankarstvo, Addiko EBank – internetsko bankarstvo, Addiko Chat Banking na Viberu, te usluga online apliciranja za kredit – Asistirana prodaja.

"Pozivamo svoje klijente da ukoliko nisu u mogućnosti plaćanje izvršiti digitalnim putem, koriste svoje beskontaktne Mastercard platne kartice, kod kojih dodatno (za transakcije do 30 KM) nije potrebno ukucavanje PIN-a. Za podizanje novca, umjesto na šalteru Banke, građanima je na raspolaganju više od 130 Addiko bankomata, širom Bosne i Hercegovine", kažu iz Banke.

Addiko kontakt centar je također dostupan klijentima za sve nedoumice ili dodatne informacije o uslugama Banke, na brojeve Addiko Bank dd Sarajevo 033/866 666, te Addiko Bank ad Banja Luka 051 951 000.

Na Addiko web stranicama kontinuirano se ažuriraju informacije za klijente, koje klijenti mogu posjetiti putem linkova:

https://www.addiko-rs.ba/korona-virus-preporuke-za-klijente/

https://www.addiko-fbih.ba/korona-virus-preporuke-za-klijente/

Addiko banke u Bosni i Hercegovini će i u vrijeme nesigurne epidemiološke situaciji zadržati pristup u kojem je klijent na prvom mjestu, te su i ovaj put sve usluge Addiko banke prilagođene potrebama klijenata uz dodatni fokus na sigurnost korištenja istih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital