Addiko banka nudi posebne pogodnosti za penzionere

10.04.2020. 13:31 / Izvor: Akta.ba
Addiko banka nudi posebne pogodnosti za penzionere

Obje pogodnosti važe za klijente Addiko Bank dd Sarajevo i Addiko Bank ad Banja Luka.

Pored olakšica za klijente koje su već ranije uvedene (ukidanje naknade za obradu transakacija putem mobilnog i internet bankarstva) Addiko banka je uvela i dodatne pogodnosti za penzionere, te za korisnike Addiko Debit Mastercard kartica.

"Svi penzioneri klijenti Addiko banke koji nemaju debitnu karticu, mogu istu dobiti bez naknade, kako bi im njihov novac bio dostupan 24 sata dnevno, na bilo kojem bankomatu, te da ne moraju dolaziti u poslovnicu i ugrožavati svoje zdravlje eventualnim čekanjem“, istakla je Milka Čađo, direktorica odjela Upravljanja retail proizvodima u Addiko Bank ad Banja Luka, te dodala da ova pogodnost važi do kraja maja.

"Penzionerima, ali i svim drugim klijentima, koji imaju Addiko Debit Mastercard karticu, a koji su zaboravili svoj PIN, omogućili smo reizdavanje PIN-a bez naknade, takođe do 31.5.2020. godine", izjavio je Denis Omeragić, direktor odjela Upravljanja retail proizvodima u Addiko Bank dd Sarajevo, te dodao da će PIN biti isporučen putem SMS poruke, korištenjem usluge „PIN over SMS“, koja je u ponudi banke već duže vrijeme.

Obje pogodnosti važe za klijente Addiko Bank dd Sarajevo i Addiko Bank ad Banja Luka. Iz Addiko banke je naglašeno da je trenutni prioritet banke zdravlje klijenata i zaposlenika, te da Banka od početka ove krize aktivno radi na olakšicama koje će klijente podstaći da ostanu kod kuće i neophodne bankarske usluge koriste iz udobnosti svog doma. Takođe je naglašeno da Banka ne planira povećavati naknade ni za ostale proizvode i usluge za fizička i pravna lica u narednom periodu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital