Intesa Sanpaolo Banka BiH predstavila novu aplikaciju za mobilno bankarstvo

30.11.2020. 14:52 / Izvor: Akta.ba
Intesa Sanpaolo Banka BiH predstavila novu aplikaciju za mobilno bankarstvo

Praktično, korisnici će u budućnosti imati manje potrebe za dolazak u banku, a većinom poslova vezanih za svoj račun mogu upravljati sami.

Intesa Sanpaolo Banka BiH je u proteklom periodu pažljivo analizirala navike korištenja aplikacije za mobilno bankarstvo svojih klijenata i njihove potrebe, posebno posvećujući pažnju segmentima sigurnosti, organizacije i praktičnosti upotrebe. Kao rezultat tih aktivnosti, Banka predstavlja novu, poboljšanu aplikaciju m-Intesa izmijenjenog dizajna i izvanredne funkcionalnosti.

Praktično, korisnici će u budućnosti imati manje potrebe za dolazak u banku, a većinom poslova vezanih za svoj račun mogu upravljati sami.

Prva na tržištu, Intesa Sanpaolo Banka BiH  je prepoznala potrebu i uvela iznimno korisnu opciju privremene blokade i deblokade debitnih kartica na bankomatima, prodajnim mjestima i internet trgovinama. Nadalje, sada je omogućeno i plaćanje u inostranstvu putem mobitela, a kod domaćih plaćanja računa naknade su niže u odnosu na usluge na šalteru. 

"Svjesni smo da se navike i potrebe korisnika, razvojem tehnologije, mijenjaju i praktičnost upotrebe je danas drugačija u odnosu na samo godinu ili dvije unazad. Stoga, redizajnirali smo m-Intesa aplikaciju na način da klijentima omogućimo korisničko iskustvo koje uključuje brz pristup, potpunu kontrolu i visoki stepen sigurnosti. Putem aplikacije klijenti će imati uvid u sve svoje proizvode u svakom trenutku i mogu samostalno upravljati svojim debitnim karticama 24/7", pojašnjava Amir Termiz, izvršni direktor Intesa Sanpaolo Banke BiH naglašavajući mogućnost da sa samo jednim klikom uključe i isključe kanali, kao i zemlje korištenja debitne kartice, bez potrebe kontaktiranja ili posjete Banke. 

Preduzimajući još jedan korak dalje u susretanju korisničkih potreba, Intesa Sanpaolo Banka je u okviru aplikacije za mobilno bankarstvo sklopila i Sporazum sa JP EPBIH o pokretanju usluge e-Plati, na osnovu koje je omogućeno jednostavnije i jeftinije plaćanje mjesečnih računa za električnu energiju. Klijenti će tako samo jednim klikom moći plaćati mjesečne račune za struju, uz opciju e-Plati i SMS obavijest o pristiglim računima. 

O ovoj praktičnoj funkciji i njenoj korisnosti izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu JP Elektroprivreda BiH Zlatan Planinčić kaže "Uzevši u obzir broj računa koje EPBiH mjesečno izdaje, prepoznali smo našu ulogu i mogućnosti u digitalizaciji cijelog društva. Sa ovakvim projektima, želimo biti pozitivan primjer drugima, a ogroman broj naših korisnika koji su se odlučili za e-račun i e-plaćanja svjedoči da smo na pravom putu te da su naši sugrađani spremni za moderne trendove."

Intesa Sanpaolo Banka BiH je u cilju promocije m-Intesa usluge organizovala i nagradnu igru "Aktiviraj m-Intesu i osvoji nagradu!" od 1.12.2020. do 28.02.2021. godine. Svi klijenti koji u tom periodu ugovore uslugu mobilnog bankarstva  i realizuju mjesečno jednu transakciju, u prilici su da osvoje jednu od devet nagrada, po tri  za sretne dobitnike svakog mjeseca u toku trajanja ove igre  i to MS-ENERGY-elektricni-romobil, CANYON-Smart-watchi Mobitel-Samsung-Galaxy. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital