Istraživanje Euromoney magazina: UniCredit tržišni lider u BiH

11.12.2020. 14:33 / Izvor: Nezavisne novine
Istraživanje Euromoney magazina: UniCredit tržišni lider u BiH

Euromoney istraživanje o transakcijskom poslovanju, sprovodi se svake godine i identifikuje vodeće pružaoce na tržištu, s najboljim proizvodima i uslugama u okviru transakcijskog poslovanja.

UniCredit u Bosni i Hercegovini je prepoznat kao najbolji pružalac usluga transakcionog poslovanja u okviru istraživanja spovedenog od strane Euromoney magazina za 2020. godinu. U istoimenom istraživanju, UniCredit u Bosni i Hercegovini, gdje posluju UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banjaluka, zadržali su svoju dugogodišnju poziciju tržišnog lidera. 

Osim liderske pozicije u Bosni i Hercegovini, UniCredit je prepoznat kao najbolji pružalac usluga u još devet pojedinačnih tržišta Evrope i to u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Srbiji Slovačkoj, Sloveniji, uključujući dva velika tržišta u Austriji i Njemačkoj. Također, zadržao je dugogodišnu poziciju tržišnog lidera u Austriji i Italiji, te sedam tržišta centralne i istočne Evrope, u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Euromoney istraživanje o transakcijskom poslovanju, sprovodi se svake godine i identifikuje vodeće pružaoce na tržištu, s najboljim proizvodima i uslugama u okviru transakcijskog poslovanja, a ove godine u sklopu istraživanja prikupljeno je više od 32.000 odgovora od nefinansijskih institucija.

Komentirajući rezultate, Luca Corsini, suizvršni direktor UniCredita u odjelu za globalno transakcijsko bankarstvo, rekao je da su ponosni na sva postignuća.

" Sva postignuća dokazuju našu panevropsku pokrivenost i sposobnost da podržimo klijente svih vrsta i veličina, kako bismo uspješno nastavili svoje poslovanje, zajedno pobjeđujući izazove s kojima se suočavamo ove godine", kazao je Corsini. 

Giovanni Solaroli, također suizvršni direktor u odjelu Global Transaction Bankinga, dodao je da "ovo priznanje svjedoči o jačini duha i spremnosti za saradnju, stručnost, kao i posvećenost naših timova kako bi pružali najbolje usluge u vezi s upravljanjem gotovinom". 

Rezultati prate godinu snažnih ulaganja u različite aspekte UniCreditove platforme za transakciono  poslovanje, uključujući inovacije kao što su virtuelni računi, trenutna plaćanja, SWIFT globalna platna inicijativa (GPI) i digitalno potpisivanje dokumenata putem kojih Grupa nastoji biti lider u bankarskim trendovima i optimizaciji digitalnih alata, zadržavajući sposobnost agilne reakcije na potrebe klijenata koje se neprestano mijenjaju.

Izuzetnom rezultatu UniCredita u ovogodišnjem istraživanju pridružuju se i nagrade u okviru Globalnog transakcionog bankarstva, među kojima su priznanje za najbolju banku za finansiranje lanca snabdijevanja magazina "The Banker" na dodjeli nagrada za transakciono poslovanje u 2020. godini, nagrada za najbolju banku za transakcione usluge u centralnoj i istočnoj Evropi u okviru Euromoney nagrada za izvrsnost u 2020. godini; te priznanje najbolji pružalac transakcionih usluga u zapadnoj Evropi na dodjeli nagrada za transakcijsko bankarstvo Magazina The Banker za 2019. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital