Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh evropskih banaka

14.09.2021. 14:08 / Izvor: Akta.ba
Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh evropskih banaka

Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među evropskim bankama prema Institutional Investoru za 2021. godinu.

Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među evropskim bankama prema Institutional Investoru za 2021. godinu i najbolja je talijanska kompanija za odnose s finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i za okolišne, društvene i upravljačke (ESG) aspekte.

Za 2021. Institutional Investor dodijelio je Grupi sljedeća priznanja, Intesa Sanpaolo: najbolja evropska banka i najbolja talijanska kompanija za odnose s finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te za ESG aspekte; Carlo Messina: najbolji CEO (glavni izvršni direktor) među evropskim bankama; Stefano Del Punta:  najbolji CFO (glavni finansijski direktor), te Marco Delfrate: najbolji stručnjak za odnose s investitorima.

Priznanja koja dodjeljuje Institutional Investor dokaz su da međunarodna zajednica investitora iznimno cijeni Intesa Sanpaolo Grupu  zbog velike posvećenosti ESG pitanjima kao i zbog kvalitete glavnog  izvršnog direktora i menadžerskog tima. Ova priznanja temelje se na rezultatima opsežnog istraživanja provedenog među približno 2000 finansijskih analitičara i institucionalnih investitora, a koji predstavljaju više od 900 kompanija.

Institutional Investor je vodeća nezavisna specijalizirana istraživačka kompanija s visokim ugledom među finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te djeluje na tržištu više od četrdeset 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital