Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh evropskih banaka

Kapital / BANKARSTVO

Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh evropskih banaka

Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među evropskim bankama prema Institutional Investoru za 2021. godinu.

14.09.2021. 14:08 / Izvor: Akta.ba

Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među evropskim bankama prema Institutional Investoru za 2021. godinu i najbolja je talijanska kompanija za odnose s finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i za okolišne, društvene i upravljačke (ESG) aspekte.

Za 2021. Institutional Investor dodijelio je Grupi sljedeća priznanja, Intesa Sanpaolo: najbolja evropska banka i najbolja talijanska kompanija za odnose s finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te za ESG aspekte; Carlo Messina: najbolji CEO (glavni izvršni direktor) među evropskim bankama; Stefano Del Punta:  najbolji CFO (glavni finansijski direktor), te Marco Delfrate: najbolji stručnjak za odnose s investitorima.

Priznanja koja dodjeljuje Institutional Investor dokaz su da međunarodna zajednica investitora iznimno cijeni Intesa Sanpaolo Grupu  zbog velike posvećenosti ESG pitanjima kao i zbog kvalitete glavnog  izvršnog direktora i menadžerskog tima. Ova priznanja temelje se na rezultatima opsežnog istraživanja provedenog među približno 2000 finansijskih analitičara i institucionalnih investitora, a koji predstavljaju više od 900 kompanija.

Institutional Investor je vodeća nezavisna specijalizirana istraživačka kompanija s visokim ugledom među finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te djeluje na tržištu više od četrdeset 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital