Sparkasse banka postala eksluzivni izdavalac Diners kartica za BiH

16.11.2021. 15:50 / Izvor: Akta.ba
Sparkasse

Sparkasse Bank BiH je 16.11.2021. godine stekla podlicencu i tako postala novi ekskluzivni izdavalac i ugovaratelj prihvata internacionalnog kartičnog brenda Diners Club International na tržištu BiH.

Sparkasse Bank BiH je 16.11.2021. godine stekla podlicencu i tako postala novi ekskluzivni izdavalac i ugovaratelj prihvata internacionalnog kartičnog brenda Diners Club International na tržištu BiH. Novi proizvod u ponudi rezultat je digitalne strategije Banke i njenih kontinuiranih nastojanja da prati najnovije trendove bezgotovinskog plaćanja, a kako bi se približila potrebama svojih klijenata.

Projekat je predstavljen danas, u sjedištu Banke u Sarajevu, a medijima su se tom prilikom obratili Amir Softić, predsjednik Uprave Sparkasse Bank, Igor Bilandžija i Amer Hadžikadić, članovi Uprave Sparkasse Bank, te Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba, nosioca licence za Diners Club kartice u Hrvatskoj, dosadašnjeg ekskluzivnog izdavatelja i ugovaratelja prihvata Diners Club kartica na području BiH.

Uprava Sparkasse Banke je istakla da ova banka, kao dio austrijske grupacije Erste i Steiermaerkische Sparkasse, jedne od najrespektabilnijih bankarskih grupacija u Evropi s tradicijom poslovanja od gotovo 200 godina, slijedi poslovni koncept odgovornog bankarstva. Taj koncept, između ostalog, podrazumijeva i najbolja bankarska rješenja za bh. građane i realni sektor, a takvo jedno rješenje će upravo ponuditi kroz sinergiju dva snažna internacionalna brenda - Sparkasse i Diners Club.

 

Diners Club International je dio Discover Global mreže prisutne na gotovo 40 miliona prodajnih mjesta i 1.3 miliona ATM-ova u više od 200 zemalja i lokacija širom svijeta. Discover Global mreža uključuje Discover Network, Diners Club International, PULSE i više od 20 partnerskih članica širom svijeta.

"Sticanje podlicence za Diners Club kartice je prvi korak u velikim planovima koje imamo za ovaj proizvod, a slijedeći trendove digitalizacije finansijskih usluga, tržišni potencijal za kartične proizvode, kao i našu vlastitu viziju da budemo predvodnik u inovacijama", pojasnili su iz Uprave Sparkasse Bank.

"Želimo zahvaliti upravi i uposlenicima Diners Club BiH na uspješnoj saradnji u više od 15 proteklih  godina. Apsolutno smo uvjereni da će Sparkasse Bank d.d. BiH, kao novi partner i ekskluzivni nosioc prava da izdaje Diners Card kartice na bh. tržištu, nastaviti uspješno  pozicioniranje i čak jači razvoj Diners Club usluga i aktivnosti na lokalnom nivou u korist sadašnjih, ali i budućih korisnika Diners Club kartica. Stoga se radujemo zajedničkoj budućoj saradnji na jačanju pozicije Diners Club brenda u regionu", rekao je Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba Hrvatska

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital