Užitak je putovati sa Addiko Business Debit Mastercard karticom

29.03.2022. 16:21 / Izvor: Akta.ba
addiko kartica

Službena putovanja prate i različite vrste troškova o kojima i poslodavac, ali i zaposlenik koji putuje, moraju voditi računa.

Službena putovanja prate i različite vrste troškova o kojima i poslodavac, ali i zaposlenik koji putuje, moraju voditi računa. Osim troškova smještaja i hrane, to mogu biti troškovi točenja goriva, plaćanja putarine, ali i brojni drugi troškovi. I naravno hrpa računa koja ih prati. Posebna briga su plaćanje troškova, ali i pravdanje tih računa po povratku s putovanja. I naravno, uvijek aktuelno pitanje, imam li dovoljno gotovine za plaćanje svih tih troškova!

Većinu ovih troškova ne možemo izbjeći, ali ih možemo plaćati i pratiti puno jednostavnije i bezbrižnije, uz Addiko Business Debit Mastercard karticu.  

Radi se o međunarodnoj debitnoj kartici koja je vezana uz transakcijski račun kompanije. U praksi to znači da zaposlenici koji su na službenom putu u zemlji ili inostranstvu mogu plaćati robe i usluge, te podizati gotovinu na Addiko ili bankomatima drugih banaka. Njihova potrošnja ograničena je stanjem na transakcijskom računu, kao i od strane poslodavca definisanim limitima potrošnje.

Iznenađenja, kada su u pitanju napravljeni troškovi nema, jer korisnik kartice, ali i poslodavac, vlasnik računa, mogu u svakom trenutku provjeriti stanje računa putem internet bankarstva Addiko Business Ebank, uz to potrošnja po kartici je prikazana na dnevnim izvodima transakcijskog računa.

addiko

 

Bitno je naglasiti da karticu ugovarate bez dodatnih troškova. Dakle, ukoliko želite da vi i vaši zaposlenici putuju bezbrižno, posjetite najbližu poslovnicu Addiko Bank Sarajevo i ugovorite svoju Addiko Business Debit Mastercard karticu. Više detalja potražite na Addiko Business Debit Mastercard® - Addiko Bank Sarajevo (addiko-fbih.ba)

Korisnicima ove kartice trenutno su na raspolaganju dvije dodatne usluge i to Digital Bodyguard i PressReader. 

Zahvaljujući Digital Bodyguard-u možete biti obaviješteni o bilo kakvim mogućim rizicima, uz odgovarajuće sigurnosne savjete kako da ih izbjegnete, od kuće ili u inostranstvu. Bilo da se sprema nevrijeme ili dođe do nepredviđenih okolnosti, korisnici u realnom vremenu dobijaju obavještenja o okolnostima na koje treba da obrate pažnju uz konkretne savjete stručnjaka o narednim koracima.

S druge strane, PressReader, vam omogućava pristup izdanjima najboljih svjetskih časopisa i dnevnih novina iz različitih oblasti bez dodatnih troškova. Pristup željenim izdanjima možete ostvariti putem različitih uređaja – pametnih telefona, tableta ili računara – uz samo jednu registraciju, a kompletnom originalnom izdanju se može pristupiti direktno od izdavača, uz različite načine da pregledate sadržaj. Možete potpuno besplatno, na mjesečnom nivou, preuzeti i čitati čak 15 izdanja bilo kojih domaćih ili inostranih novina ili časopisa, najboljih svjetskih izdanja iz svih oblasti, na 64 jezika i iz 127 zemalja širom svijeta, u isto vrijeme kada ta izdanja stižu na kioske.

 

addiko business

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital