Zatvara se banka u Srebrenici

12.12.2022. 15:06 / Izvor: N1
banka

Ovo je druga banka koja u Srebrenici prestaje sa radom nakon što je prije nekoliko godina zatvorena poslovnica Nove banke.

Filijala UniCredit Banja Luka u Srebrenici sa klijentima radi do 23. decembra a od 26. decembra bit će i zvanično zatvorena, potvrdio je za N1 Vujadin Vuksić šef filijale.

Ovo je druga banka koja u Srebrenici prestaje sa radom nakon što je prije nekoliko godina zatvorena poslovnica Nove banke.

U Srebrenici ostaje još samo jedna banka, a već odavno nema nijedne pekare, mesare, poslastičarne, a i za kupovinu odjeće ili obuće građani Srebrenice moraju u susjedni Bratunac.

Mladi odlaze iz ovog gradića na istoku Bosne, a oni stariji Srebrenčani koji su ostali tu, kao i rijetka pravna lica ukoliko ne žele ići u 10 kilometara udaljeni Bratunac morat će svoje račune prenijeti u jedinu preostalu poslovnicu Ziraat banke.

Građani su ogorčeni, ali govore u pola glasa. Za medije ne žele govoriti.

Još 1997. godine tadašnji šef OHR-ove kancelarije u Srebrenici Charlie Powell je srebreničkom novinaru Marinku Sekuliću u neformalnom razgovoru rekao da će Srebrenica biti mjesna zajednica opštine Bratunac. Tada je to zvučalo kao neslana šala u koju niko nije vjerovao, a danas mnogi vjeruju da bi se to moglo ostvariti i da se na tome planski radi.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital