Euromoney Trade Finance istraživanje

UniCredit u BiH ponio titulu najboljeg pružatelja usluga

16.02.2023. 13:35 / Izvor: Akta.ba
Unicredit

Prema rezultatima Euromoney Trade Finance istraživanja, UniCredit je prepoznat kao vodeća banka za finansiranje trgovine u BiH.

Prema rezultatima Euromoney Trade Finance istraživanja, UniCredit je prepoznat kao vodeća banka za finansiranje trgovine u Bosni i Hercegovini, uključujući nagradu za najbolju uslugu te globalnog i tržišnog lidera u srednjoj i istočnoj Europi.

Istraživanje, koje se sprovodi već 12. godinu zaredom, prikuplja povratne informacije od oko 12.000 korporacija i finansijskih institucija, pružajući uvjerljive dokaze o UniCreditovim rješenjima, vodećoj usluzi za korisnike i dubokom razumijevanju tržišta.

Rezultati pokazuju uspješnost banaka u dvije kategorije – “Najbolja usluga”, koja ocjenjuje nivoe usluga klijentima, i “Tržišni lider”, koja kombinuje podatke o penetraciji, postotku poslovanja i prometu na tržištu, a kako bi se kreirala rang lista najboljih banaka za finansiranje trgovine.

Povodom uspjeha u Bosni i Hercegovini, Almir Gredić, član Uprave za Korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d., Mostar je izjavio:"Ovaj skup rezultata odražava snagu jedinstvene paneuropske mreže banke i dokaz je duha saradnje, stručnosti i posvećenosti naših timova u pružanju najboljih proizvoda i usluga našim klijentima. Euromoney anketa o finansiranju trgovine kontinuirano prepoznaje naše stalne napore u ovim oblastima, dok nastavljamo finansirati realnu ekonomiju i podržavati razvoj naših zajednica."

almir

Almir Gredić, član Uprave za Korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d., Mostar

Željko Kišić, član Uprave za Korporativno i investiciono bankarstvo u UniCredit Bank a.d. Banja Luka ovim povodom je istakao: “Ponosni smo na ova postignuća i zahvalni upravo klijentima koji su prepoznali naše vrijednosti i našim timovima koji su uložili napore da iste ostvare. Pažljivo pratimo potrebe i očekivanja naših klijenata, te nastavljamo da im pružamo podršku u svakodnevnim aktivnostima i da pronalazimo naprednija rješenja koja će doprinijeti njihovom efikasnijem poslovanju.”

zeljko

Željko Kišić, član Uprave za Korporativno i investiciono bankarstvo u UniCredit Bank a.d. Banja Luka

Na listi ‘Najbolje usluge’ UniCredit je, uz uspjeh u Bosni i Hercegovini te srednjoj i istočnoj Europi (CEE), potvrdio uspjeh i u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i prvi put u istoj kategoriji zauzeo prvo mjesto u Bugarskoj. Sve ovo ukazuje na izuzetnu uslugu UniCredita za korisnike na njenim ključnim tržištima u Europi i šire.

UniCredit je također bio izuzetno uspješan u kategoriji ‘Tržišni lider’, osiguravši prvo mjesto u srednjoj i istočnoj Europi pored Bosne i Hercegovine u još devet zemalja: Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji i Slovačkoj.

“Proteklih 12 mjeseci donijeli su val novih izazova industriji finansiranja trgovine. Kao odgovor na to, udvostručili smo naše partnerstvo s klijentima, dok nastavljamo usavršavati naša digitalna rješenja. Sjajno je vidjeti da se ovi napori odražavaju u još jednom snažnom skupu rezultata.”, rekao je Luca Corsini, rukovodilac Transakcija i plaćanja u UniCredit Grupi.

Euromoney Trade Finance istraživanje dopunjava sve veću listu uspjeha za UniCreditove platforme za finansiranje trgovine. Nakon priznanja Euromoney magazina u 2022. godini za najbolju banku za transakcione usluge u zapadnoj, srednjoj i istočnoj Europi, te nagradu magazina Global Finance za najbolju banku za finansiranje trgovine u zapadnoj Europi, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini 2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital