ODRŽANA SJEDNICA

Samir Mustafić, novi predsjednik Upravnog odbora Udruženja banaka BiH

02.03.2023. 13:27 / Izvor: Akta.ba
Samir Mustafić

Udruženje Banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH) na svojoj 8. sjednici proteklog mjeseca izabralo je Samira Mustafića za novog Predsjednika Upravnog odbora ovog Udruženja.

Udruženje Banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH) na svojoj 8. sjednici proteklog mjeseca izabralo je Samira Mustafića za novog Predsjednika Upravnog odbora ovog Udruženja. 

Samir Mustafić, predsjednik Uprave ASA Banke posjeduje bogato iskustvo u oblasti bankarstva i finansija gdje je kroz svoj dugogodišnji rad ostvario izuzetne poslovne rezultate. Uspješno je rukovodio procesima integracije i razvoja poslovanja, kao i značajnog jačanja tržišne pozicije ASA Banke u BiH. Kroz akvizicije koje je predvodio, ASA Banka se pozicionirala kao najveća domaća banka u BiH i treća vodeća banka na tržištu BiH. Pored navedenog obnašao je funkciju Direktora ASA Leasing-a, te posjeduje dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u različitim finansijskim institucijama gdje je uspješno vodio timove i upravljao klijentima. Za Predsjednika Uprave ASA Banke imenovan je u augustu 2016. godine, od kada Banka bilježi kontinuirani rast. Samir Mustafić je stručnjak u oblasti bankarstva, investicija i tržišnih tokova te je dobitnik brojnih priznanja i nagrada. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na University of Applied Sciences u Frankfurtu, te zvanje Magistar ekonomskih nauka na University of Deleware - Ekonomski Fakultet Sarajevo. Trenutno pohađa doktorski studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Predsjednik je Nadzornog odbora BamCard d.d. Sarajevo i član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Federacije BiH.

"Za BiH je izuzetno važno da ima snažan bankarski sistem sa zdravim omjerom stranog i domaćeg kapitala. Kroz udruženje ćemo nastaviti raditi na jačanju sistemskog djelovanja bankarskog sektora u BiH, te unapređenju međusobne saradnje između svih banaka koje posluju na teritoriji BiH, kao i proširenju saradnje sa relevantnim institucijama i sličnim udruženjima van BiH", izjavio je Mustafić povodom imenovanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital