DRUGI PO REDU

Uspješno realiziran MINI MBA Program UniCredit Bank na Sveučilištu u Mostaru

28.04.2023. 10:49 / Izvor: Akta.ba
mini mba

UniCredit Bank d.d. je, u saradnji sa Sveučilištem u Mostaru, realizirala drugi po redu MINI MBA program.

UniCredit Bank d.d. je, u saradnji sa Sveučilištem u Mostaru, realizirala drugi po redu MINI MBA program. Osim studenata ekonomije, koji su bili najbrojniji, na radionicama su bili prisutni i studeni prava, psihologije, informatike.

Kroz četiri dana programa, koji je trajao od 24.4.2023. do 27.4.2023. godine, više od 40 studenata bilo je u prilici razgovarati sa stručnjacima UniCredit Bank d.d. koji su nesebično dijeleći svoja praktična znanja i iskustva predstavili preko 10 tema, počevši sa savjetima Kako biti konkurentniji na tržištu rada, šta je to Design thinking te kako se koristi u poslovanju.

Na narednim radionicama, studenti su dobili uvid u način procjene rizika poslovanja i analize finansijskih izvještaja klijenta te od UniCredit stručnjaka dobili informacije o ponašanju potrošača, privlačenju klijenta i načinu upravljanja odnosom s klijentima kroz CRM.

Uzimajući u obzir utjecaj vanjskih faktora na poslovanje i okruženje banke, studenti su upoznati i s makroekonomskim trendovima i regulatornim okvirom u kojem banka radi te razgovarali o osnovama finansijske pismenosti, kao i značaju prava u bankarstvu.

Kako je značaj digitalizacije neizostavan, dodatno se ukazalo na važnost i ulogu koju IT ima u svijetu bankarstva. U okviru MINI MBA programa posebna pažnja bila je izdvojena za temu društveno odgovornog poslovanja - ESG i bankarstvo, gdje su predstavnici UniCredit Bank d.d. upoznali studente s osnovama i značajem Ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja.

UniCredit Bank d.d. će kroz ovakav vid programa te volonterski angažman svojih stručnjaka, nastaviti dalje osnaživati razvoj lokalne zajednice i podržavati mlade za daljnje učenje i razvoj.

“Veselimo se što ćemo u narednom periodu nastaviti s našim MINI MBA programom i na drugim Univerzitetima.” – poručuju iz UniCredit Bank d.d.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital