Jedinstvene pogodnosti za SME klijente

Novi proizvod Addiko Bank Sarajevo i Wiener osiguranja VIG

17.05.2023. 11:45 / Izvor: Akta.ba
Addiko

Addiko Bank Sarajevo i Wiener osiguranje VIG proširili su saradnju u segmentu ponude za pravna lica sa fokusom na SME klijente.

Addiko Bank Sarajevo i Wiener osiguranje VIG proširili su saradnju u segmentu ponude za pravna lica sa fokusom na SME klijente. Rezultat te saradnje jeste novi proizvod “Key Man Protection” odnosno “Osiguranje ključne osobe” čija je svrha unaprijediti saradnju klijenata sa Bankom uz povećanje vrijednosti banko proizvoda inovativnim osiguravajućim rješenjima.

Već prvog dana predstavljanja u poslovnicama Addiko Bank Sarajevo, zabilježeno je znatno interesovanje za ovim posebno dizajniranim proizvodom. “Kontinuirano radimo na unapređenju naše ponude za SME klijente kako bismo im omogućili jednostavnije i ugodnije poslovanje sa Bankom. Vrlo često, posebno kod manjih preduzeća, zdravstvene poteškoće ključnih ljudi mogu prouzrokovati smetnje u poslovanju, imajući u vidu da su oni nosioci većeg dijela odgovornih funkcija u firmi. Namjera ovog proizvoda je da prevaziđemo te izazove i omogućimo nesmetano djelovanje poslovanja u takvim okolnostima.”, istakao je Denis Omeragić, direktor sektora Upravljanja proizvodima u Addiko Bank Sarajevo.   

Key Man Protection dostupan je kao intrument osiguranja kredita svim vlasnicima i/ili drugim visokopozicioniranim menadžerima malih i srednjih preduzeća s ciljem neometanog odvijanja poslovanja i istovremenog urednog servisiranja kreditnih obaveza. Polisa osiguranja ključne osobe se ugovara sa fiksnom osiguranom sumom uz overdraft, anuitetne i revolving kredite po čemu se ovaj proizvod ističe na bh. tržištu. Naime, u slučaju smrti ključne osobe, osiguranje isplaćuje kompletan iznos odobrenog kredita, tačnije nedospjeli dio glavnice kredita isplaćuje banci, dok ostatak iznosa do visine osigurane sume isplaćuje pravnom licu. Polisa osiguranja prati period otplate kredita uz premiju koja ovisi od visine sume osiguranja odnosno iznosa kreditnog zaduženja, a maksimalno do 100 hiljada KM. „Key Man Protection“ zapravo kombinuje komponente osiguranja od posljedica nesretnog slučaja kao i smrti iz bilo kog razloga, kazali su iz Wiener osiguranju VIG napominjući da je ovaj proizvod moguće ugovoriti u poslovnicama Addiko Bank Sarajevo. 

“Pojedinačna rješenja u slučaju neželjenih okolnosti na koje nemamo uticaja nekada nisu dovoljna da odgovore na sve izazove poslovanja sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća. “Key Man Protection” je instrument osiguranja koji štiti u tom slučaju jer objedinjuje sve potrebe za očuvanjem poslovanja. Zadovoljstvo nam je što smo u saradnji sa Addiko Bank Sarajevo ponudili ovaj proizvod  bh. kompanijama”, istakao je Edin Ćerimagić, Direktor Centralne prodaje i banko biznisa.

Više informacije o ovom jedinstvenom proizvodu na našem tržištu i procesu ugovaranja osiguranja moguće je dobiti u poslovnicama Addiko Bank Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital