Mudro do kredita

MI-BOSPO pridružuje se kampanji "Mikrokreditiranje za žensko poduzetništvo"

03.10.2023. 13:47 / Izvor: Akta.ba
Mudro do kredita

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO pridružuje se kampanji Mudro do kredita "Mikrokreditiranje za žensko poduzetništvo".

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO, organizacija koja je prva započela sa programom mikrokreditiranja žena u Bosni i Hercegovini s ponosom objavljuje da se priključila kampanji Mudro do kredita 2023 “Mikrokreditiranje za žensko poduzetništvo” koju će provoditi na lokalnom nivou. Ovu kampanju organizuje Microfinance Center (MFC) zajedno sa svojim članicama, sa namjerom da promovišu prakse odgovornog finansiranja, i standarde zaštite klijenata u oviru mikrokreditnog sektora.

Deveto izdanje kampanje Mudro do kredita ističe važnost osnaživanja žena poduzetnica I njegovanja kulture odgovornog pozajmiljivanja. MI-BOSPO-u je veoma drago što je dijelom ove važne inicijative koja se poistovjećuje sa našom predanošću dobrobiti klijenata i njihovom finanasijskom osnaživanju.

Kada je u pitanju promocija kampanje na lokalnom nivou, MI-BOSPO će promovisati principe odgovornog zaduživanja kroz razgovore sa klijentima u kojima će ih educirati i navoditi prednosti, dijeljenjem edukativnih materijala, objave na društvenim mrežama. Odgovorno finansiranje je naš princip, i mi to radimo svakodnevno, a u ovom mjesecu posvećujemo posebnu pažnju ovom segmentu.

Učešćem u kampanji MI-BOSPO pokazuje svoju predanost odgovornom kreditiranju i brizi o klijentima. Smatramo da odgovorna praksa pozajmljivanja ne samo da štiti klijentee, već i doprinosi imidžu sektora generalno. Kao učesnici, predani smo predstavljanju naše organizacije kao pouzdanog i odgovornog kreditora.

„Iznimno nam je drago što smo dio ove kampanje koja se poistovjećuje sa našim osnovnim vrijednostima promocije finansijske uključenosti i odgovornog finansiranja“, izjavio je Safet Husić, direktor Mikrokreditne fondacije MI-BOSPO. Radujemo se značajnom doprinosu mikrokreditnom sektoru i osnaživanju poduzetnica u našoj zajednici.“

Katarzyna Pawlak, izvršni direktor MFC, izrazila je svoje oduševljenje, „Zadovoljstvo nam je što MI-BOSPO učestvuje u kampanji "Mudro do kredita". Njihova predanost odgovornom kreditiranju i finansijskoj uključenosti čini ih važnim saveznikom u našoj misiji. U ovim izazovnim vremenima saradnja je neophodna, a zajedno sa MI-BOSPO-om možemo ostvariti značajniji uticaj na promociju prakse odgovornog zaduživanja.“

MI-BOSPO podstiče druge organizacije da nam se pridruže u podršci i promovisanju prakse odgovornog zaduživanja. Zajedno možemo smanjiti jaz u finansijskoj pismenosti i osnažiti pojedince i poduzeća da donose prave finansijske odluke. Radeći zajedno, želimo ojačati temelje odgovornog pozajmljivanja i zaduživanja unutar naše zajednice i izvan nje. Pridružite nam se u ovom važnom nastojanju da osiguramo svjetliju i finansijski sigurniju budućnost za sve.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital