U godini obilježavanja 15. jubileja

Intesa Sanpaolo Banka započela izdavanje ECO kartica

04.10.2023. 10:29 / Izvor: Akta.ba
intesa

Prve platne kartice Intesa Sanpaolo Banke BiH od reciklirane plastike već su dostupne za Visa debit platne kartice.

U godini obilježavanja svog 15. jubileja Intesa Sanpaolo Banka ponudila je svojim klijentima, ali i bh. tržištu, niz novih proizvoda i usluga koji su inovativni, ali prije svega od velike koristi za sve korisnike proizvoda i usluga ove Banke, a sa inovacijama će nastaviti i do kraja godine do kada će biti predstavljeni brojni noviteti koji će olakšati svakodnevnicu klijenata.

Pored inovativnosti i novih pogodnosti za klijente, Intesa Sanpaolo Banka posvećuje veliku pažnju lokalnoj zajednici u kojoj djeluje posebno na ekološke aspekte. S tim u vezi samo prošle godine kroz svoju akciju "Zajedno za naše šume" ova Banka je posadila u ime svojih klijenata 5.000 novih sadnica u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Banja Luci i Mostaru, a navedena akcija nastavljena je i u ovoj godini. Pored toga Banka je u saradnji s EBRD-om pokrenula posebnu liniju kredita Moj eko dom namijenjenu za energetsku efikasnost, gdje klijentima omogućava 20% povrata u novcu na njihov račun. Ovoga puta Intesa Sanpaolo Banka vođena osnovnim načelima svog poslovanja ide korak dalje. Naime zbog velikog problema sa zbrinjavanjem otpada koji najčešće, nažalost, završava u rijekama, na planinama odnosno u prirodi generalno, Banka je odlučila u budućnosti izdavati ekološke (ECO) kartice koje su isključivo napravljene od recikliranog materijala. 

"Prve platne kartice Intesa Sanpaolo Banke BiH od reciklirane plastike već su dostupne za Visa debit platne kartice, dok će se u narednom periodu reciklirane kartice koristiti i za ostale platne kartice u ponudi Banke. Nove kartice će na sebi imati oznaku Möbiusove petlje što znači da su napravljene od recikliranih materijala. Ove kartice Intesa Sanpaolo Banke su napravljene od 99% reciklirane plastike, a riječ je o ECO karticama uz pomoć kojih će naši klijenti pored plaćanja ili podizanja novca na bankomatima, između ostalog, i sačuvati prirodu. Svjesni činjenice da se tokom godine izdaje izrazito veliki broj kartica, odlučili smo da se kroz svoju ESG strategiju u potpunosti okrenemo korištenju recikliranih materijala i s tim u vezi, zajedno sa korisnicima naših kartica, doprinesemo očuvanju životne sredine. Bitno za istaknuti je da će nove kartice od reciklirane plastike biti iste kvalitete kao i ranije korištene", izjavila je Ajla Čengić, voditelj tima u Direkciji za Mass klijente Intesa Sanpaolo Banke.

U narednom periodu Intesa Sanpaolo Banka će tržištu predstaviti još nekoliko inovativnih proizvoda i usluga, kao i novih funkcionalnosti mobilnog bankarstva, te raditi na proširenju ATM mreže u smislu uplatno-isplatnih bankomata, a o čemu će klijente i javnost blagovremeno obavijestiti putem svojih kanala oglašavanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital