Svečano

ProCredit Bank otvorila novu poslovnu jedinicu u Jelahu

04.10.2023. 13:50 / Izvor: Akta.ba
Procredit

ProCredit Bank, vodeća poslovna banka u Bosni i Hercegovini je danas, 04.10.2023., svečano otvorila novu poslovnu jedinicu u Tešnju.

ProCredit Bank, vodeća poslovna banka u Bosni i Hercegovini, uz prisustvo zvanica, poslovnih partnera je danas, 04.10.2023., svečano otvorila novu poslovnu jedinicu u Tešnju. Nova poslovnica predstavlja korak naprijed u širenju mreže, ali i zvaničnu potvrdu statusa banke koja svoje usluge prilagođava i potrebama i lokaciji svojih klijenata. Tešanjska poslovnica je promptan odgovor na potrebe brzorastućeg, prosperitetnog tržišta za bankarskim uslugama u ovoj regiji, poručili su danas iz banke.

Sa 26 godina iskustva u podršci privredi u Bosni i Hercegovini, ProCredit Bank je izgradila reputaciju pouzdanog partnera za poslovne subjekte. Otvorivši poslovnicu u Tešnju, banka se usmjerava prema dubljoj integraciji u zajednicu i pružanju podrške lokalnim preduzetnicima.

Amir Salkanović, predsjednik Uprave ProCredit Banke, izjavio je: "Tešanj je izvanredna regija s velikim potencijalom za uspješne poslovne projekte, i zato je važno da smo fizički prisutni ovdje, u srcu ove industrijski razvijene regije. Naša prisutnost će omogućiti još bolju podršku lokalnim preduzetnicima i doprinijeti daljem razvoju ove prosperitetne poslovne zajednice."

Na današnjem otvorenju naglašena je i posvećenost banke ka održivom razvoju zemlje i kontinuirana podrška projektima od općeg društvenog značaja. ProCredit Bank je prepoznala važnost obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti te je podržala više od 100 projekata u ovom segmentu. U prethodnoj godini, ProCredit Bank je aktivno učestvovala u izgradnji impresivne jedne trećine svih solarnih elektrana u Bosni i Hercegovini. Osim toga, banka se posvetila unapređenju energetske efikasnosti domaćinstava širom zemlje putem EBRD-ove GEFF kreditne linije. ProCredit Bank je u posljednje dvije godine proširila bazu klijenata fizičkih lica za čak 57%. "To ukazuje na povjerenje koje klijenti imaju u nas i našu sposobnost da njihove depozite održavamo zaštićenim i sigurnim“, kazao je ovom prilikom Salkanović, dodavši da oko 80% svih novih klijenata banke dolazi po preporuci postojećih korisnika njihovih usluga, što je rezultat istinske posvećenosti stvarnim potrebama klijenata.

U skladu sa svojom misijom i orijentiranosti održivoj budućnosti, prvi društveno koristan projekt koji će biti realiziran sredstvima banke je izgradnja novog dječjeg igrališta u centru Tešnja, koji će u ime banke izgraditi općina, što je na današnjoj svečanosti potvrdio i Suad Huskić, općinski načelnik. Banka je danas uputila otvoreni poziv svim građanima i privrednicima iz Tešnja te okolnih područja da posjete novu poslovnicu i iskoriste sve prednosti koje banka pruža.

Poslovnica u Tešnju se nalazi na Titova 20, i otvorena je za klijente od 08:00 sati. Više informacija o uslugama banke i tekućim projektima je dostupno na web stranici i kanalima društvenih mreža ProCredit Bank, Facebook, Instagram i Linkedin.

PREUZMI DOKUMENTE:
pcbjelah1.jpg
pcbjelah2.jpg
pcbjelah3.jpg
pcbjelah4.jpg
pcbjelah5.jpg

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital