The Banker

Raiffeisen je najbolja banka u Bosni i Hercegovini

04.12.2023. 10:19 / Izvor: Akta.ba
raiffeisen

Na ceremoniji dodjele "Nagrada za banku godine" prestižnog magazina The Banker, Raiffeisen je proglašena kao dobitnik "Nagrade za banku 2023."

Na svečanoj ceremoniji dodjele "Nagrada za banku godine" prestižnog magazina The Banker, Raiffeisen je zvanično proglašena kao dobitnik "Nagrade za banku 2023. godine u Bosni i Hercegovini". Dobitnici su odabrani na osnovu sposobnosti za ostvarenje dobrih finansijskih rezultata uz istovremeno pretvaranje izazova u prilike, u dinamičnom poslovnom okruženju.

"Tim Raiffeisen zaposlenika svakodnevno predano radi kako bismo klijentima pružili najbolje moguće usluge, a takav rad je rezultirao ovim značajnim priznanjem. Ponosni smo što nas je renomirani magazin The Banker prepoznao kao vodeću organizaciju bankarskog  sektora u Bosni i Herecegovini. Naravno, ova nagrada ne bi bila moguća bez naših klijenata, te im se želim zahvaliti na povjerenju koje nam ukazuju. Ova nagrada dolazi kao kruna inicijativa u okivru kojih veliku pažnju posvećujemo kreiranju radnog okruženja u kojem kolege imaju priliku učiti, usavršavati svoje talente i razvijati karijeru u inovativnoj  i stimulativnoj sredini, a što ima izuzetno pozitivan efekat na korisničko iskustvo i zadovoljstvo naših klijenata", izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao: "Ujedno nas izuzetno raduje što je i naša matična kuća Raiffeisen Bank International proglašena za najbolju banku 2023. godine u Srednjoj i Istočnoj Evropi". 

rainer

 

The Banker se nalazi na čelu međunarodnog bankarskog izvještavanja od 1926. godine, a "Nagrade za banku godine" smatraju se industrijskim standardom za bankarsku izvrsnost. Jedno su od najprestižnijih priznanja u globalnoj bankarskoj i finansijskoj industriji koje se dodjeljuje već 23 godine. Nagrade se dodjeljuju za izvanredna postignuća banaka na tržištima na kojima posluju, na osnovu finansijskih podataka, strateških ostvarenja, kao i inicijativa u domenu tehnologije, te proizvoda i usluga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital