Priznanja EMEA Finance i Global Finance magazina

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za banku godine u BiH

29.03.2024. 10:24 / Izvor: Akta.ba
Raiffeisen

Magazin EMEA Finance je Raiffeisen banku proglasio za "Najbolju banku u Bosni i Heregovini".

U okviru šesnaestog programa "Europe Banking Awards 2023", magazin EMEA Finance je Raiffeisen banku proglasio za "Najbolju banku u Bosni i Heregovini".

Pored toga, magazin Global Finance je u okviru svoje 31. godišnje, vodeće dodjele nagrada za najbolje svjetske banke odabrao Raiffeisen kao "Najbolju banku u Bosni i Hercegovini". 

"Iza naših uspjeha stoji brojan i jak tim naših zaposlenika koji svojim svakodnevnim radom gradi jaku i fleksibilnu Banku. Ujedno, u prethodnoj godini implementirali smo zaista značajan niz inicijativa kojima se stvara okruženje koje podržava razvoj lidera i talenata koji maksimalno mogu doprinijeti organizaciji, te osigurati konkurentnost i održivi rast na tržištu. Sve navedeno se odvija u duhu digitalizacije, te u skladu s principima održivosti koji su vrhu ljestvice naših prioriteta. Istovremeno, kolegama omogućavamo pogodnosti savremenog načina rada kao što su jednostavna organizacija, pozitivna radna atmosfera, te agilni pristup poslu uz poštivanje naših korporativnih vrijednosti. Stoga smo posebno ponosni što su dva renomirana svjetska magazina prepoznali naše rezultate koji bez posvećenosti i zalaganja naših kolega ne bi bili mogući. Ove dvije nagrade sve navedeno i potvrđuju, te predstavljaju dodatni motivirajući faktor za unapređenje našeg rada", izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Global Finance osnovan je 1987. godine, izdaje se u 50.000 primjeraka i ima čitatelje u 193 zemlje.

Ovaj magazin redovno bira najuspješnije banke i druge pružaoce finansijskih usluga. Riječ je o nagradama koje su postale standard izvrsnosti za globalnu finansijsku zajednicu. EMEA Finance magazin posvećen je izvještavanju isključivo o finansijskim događajima i uspjesima koje je inicirala i na koje utječe međunarodna finansijska industrija. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital