DUGOGODIŠNJA STRUČNJAKINJA

Indira Karamustafić nova članica Uprave Intesa Sanpaolo Banke

03.04.2024. 14:30 / Izvor: Akta.ba
indira

Intesa Sanpaolo Banka s ponosom informiše javnost da je na poziciju članice Uprave imenovala Indiru Karamustafić.

Intesa Sanpaolo Banka s ponosom informiše javnost da je na poziciju članice Uprave imenovala Indiru Karamustafić, dugogodišnju stručnjakinju u oblasti finansija koja je svoju karijeru gradila u mnogim uspješnim multinacionalnim finansijskim institucijama u našoj zemlji. Nova članica Uprave Intesa Sanpaolo Banke će pored navedene pozicije obnašati i poziciju izvršne direktorice Sektora za upravljanje i kontrolu rizika.

"Prije svega željela bih da se zahvalim Upravi i zaposlenicima Intesa Sanpaolo Banke na prilici da svoje do sada stečeno iskustvo prenesem kako zaposlenicima, tako i Grupi, a koju sam prihvatila s velikim zadovoljstvom. Moram istaći da me je odmah na početku oduševilo nekoliko stvari kao što su sistemska uređenost Banke, vrhunska stručnost i znanje zaposlenika, te neka posebna energija koja odiše i koju isijavaju ljudi koji su pokretači svega u ovoj Banci. Iako smo zajedničkim snagama odmah na početku mog dolaska počeli sa velikim poslovima, moram se svima zahvaliti za podršku, razumijevanje, te strpljivost", izjavila je Karamustafić.

Indira Karamustafić svoju profesionalnu karijeru započela je 2007. godine, a bitno za istaknuti je da su joj odmah na početku karijere posebnu pažnju privukli rizici u kojima se kroz godine svoga rada profilirala i postala jedna od vodećih stručnjakinja u oblasti rizika, ali i bankarstva generalno. Dugogodišnjim radom i iskustvom u dijelu procjene i odobravanja kreditnih rizika postala je bankarski ekspert, osoba koju prati visok nivo integriteta, visokih moralnih vrijednosti i socijalnih vještina. Također, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Indira je završila svoj magisterij iz oblasti bankarstva.

U ovoj Banci istakli su da se raduju Indirinom izraženom timskom duhu, proaktivnosti i samostalnosti u donošenju odluka koje će osigurati stabilnost i dalje ostvarivanje rezultata Intesa Sanpaolo Banke u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital