Utvrđen prijedlog ugovora o grantu za Projekt centralnog grijanja Prijedor

30.12.2014. 08:56 / Izvor: eKapija.ba
Utvrđen prijedlog ugovora o grantu za Projekt centralnog grijanja Prijedor

Direktnu korist od ovog projekta imat će oko 13.000 građana u Prijedoru, koji bi trebali imati moderan i jeftiniji sistem centralnog grijanja nakon 2017. godine

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o grantu vrijedan dva miliona eura za Projekt centralnog grijanja Prijedor između Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Toplana a.d. Prijedor i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na na investicioni grant iz SIDA – EBRD Fonda za okolinske i klimatske programe.

Grant s alokoacijom na Republiku Srpsku prati zajam EBRD-a od sedam miliona eura, koji će se koristiti za izgradnju nove kotlovnice na biomasu za daljinsko grijanje, a sredstva ovog granta za finansiranje mjera za kontrolu potrošnje toplote na strani potrošača.

Direktnu korist od ovog projekta imat će oko 13.000 građana u Prijedoru, koji bi trebali imati moderan i jeftiniji sistem centralnog grijanja nakon 2017. godine, kada se očekuje završetak realizacije projekta.

Ministarstvo finansija i trezora  dostavit će Prijedlog ugovora o grantu s Osnovama  za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital