Amel Memić novi član Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank nadležan za risk segment

Kapital / BANKARSTVO

Amel Memić novi član Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank nadležan za risk segment

Nadzorni odbor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. je 19. 02. 2015. godine imenovao Amela Memića za izvršnog direktora Banke nadležnog za risk segment.

24.02.2015. 13:33 / Izvor: eKapija.ba

Nadzorni odbor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. je 19. 02. 2015. godine imenovao Amela Memića za  izvršnog direktora Banke nadležnog za risk segment.

Amel Memić se pridružuje Upravi banke koju čine: Dragan Kovačević, direktor te Jasmin Spahić, izvršni direktor. 

Memić, kao CRO ( Chief Risk Officer)  u svojoj nadležnosti ima sektore kontrole rizika, upravljanja kreditnim i Retail rizikom, sektor procesuiranja kredita te sektor rehabilitacije.

"Upravi se pridružuje naš kolega koji je uspješno vodio neke od sektora za koje će sada i kao član uprave biti nadležan", rekao je Dragan Kovačević, direktor Hypo banke te dodao:  "Imenovanje Amela Memića na poziciju izvršnog direktora potvrđuje da unutar vlastitih kadrova imamo kvalitetne i kompetentne ljude koji su svojim radom i sposobnostima dokazali  da su  spremni za liderstvo kroz poziciju člana Uprave banke – najvišeg tijela jedne organizacije."

Amel Memić se Hypo timu pridružio 2010. godine na poziciji direktora filijale Sarajevo. Od 2012. godine je direktor odjela  upravljanja kreditnim rizikom uz što je obavljao i funkciju v.d. direktora odjela upravljanja Retail rizikom. Magistar je ekonomije i u bankarstvu je od 1995. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital