Hypo banka od danas i službeno posluje pod imenom Addiko Bank

31.10.2016. 12:57 / Izvor: Akta.ba

Završetak rebrendinga je prvi dan naše budućnosti, istaknuli su danas predstavnici ove banke u Sarajevu.

Godinu dana od preuzimanja Hypo banka BiH od danas i službeno počinje poslovanje pod imenom Addiko bank. To je danas u Sarajevu objavio Ulrich Kissing, predsjednik uprave Addiko bank AG-holding pod kojim posluju banke u regiji.

On je sa rebrendingom, koji je danas predstavljen, najavio i nekoliko novina u poslovanju banke. Jedna od njih je i to da će sjedište banke u Federaciji iz Mostara biti premješteno u Sarajevo.

Također cilj im je, navodi, rasti na ovom tržištu. Planiraju se više fokusirati na financiranje realne ekonomije. "Novi identitet oslikava i novu poslovnu strategiju usmjerenu na usluge stanovništvu, malim i srednjim poduzećima  uz jaku podršku velikim firmama i javnom sektoru", naveo je Kissing.

Clj banke, istaknuo je on, na svim tržištima na kojima posluje biti među top pet bankarskih grupacija. 

"Tržište BiH nudi potencijal za ostvarenje ovog cilj koji smo postavili kroz novu strategiju. Želimo da klijenti ovaj brend vežu uz jasnoću, jednostavnost i neposrednost", naveo je Kissing.

Addiko grupa u BiH ima 18 posto kapitalnu adekvatnost, te svega 10 posto loših kredita, što je najbolji omjer u regiji.

Sanela Pašić, predsjednica uprave Addiko bank d.d., kaže da im je cilj da budu dobri u osnovnim bankarskim uslugama. "Držat ćemo se tri principa u našem radu: to jasnoća, neposrednost i jednostavnost. Vjerujemo da bankarstvo može biti neposrednije i jednostavnije" , kazala je ona. Navela je da će biti smanjena i pairologija. Tako na primjer dok je sada za neki ugovor trebalo 77 papira, sada će to biti svedeno na 7.

Podsjetimo, osim BiH, Hypo banke u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i C. Gori također od danas posluju pod Addiko mrežom banaka.

''Završetak rebrendinga je prvi dan naše budućnosti'', istaknuli su danas predstavnici ove banke u Sarajevu.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital