Raiffeisen banka među vodećim bankama u BiH i društveno odgovorna kompanija

15.12.2016. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Raiffeisen banka među vodećim bankama u BiH i društveno odgovorna kompanija

Raiffeisen banka je jedan od značajnih nosilaca društvenog razvoja i jačanja pozitivnog poslovnog okruženja u BiH.

Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH je danas u zgradi centrale Raiffeisen banke u Sarajevu imao radni susret sa predsjednikom Uprave ove banke, Karlheinz Dobniggom, kojom prilikom ga je informirao o trenutačnim aktivnostima i projektima, čija realizacija je planirana tokom 2017.godine.

Praštalo se zahvalio Raiffeisen banci na podršci projektima za mlade i obostrano korisnom partnerstvu,koje ulazi u treću godinu.

Pored toga,Praštalo je istakao da je jedan od najvažnijih i najbolje organiziranih projekata iz oblasti kulture bio projekat „Godina kulture BiH-Austrija 2016“,kojeg je implementiralo Ministrastvo vanjskih poslova Austrije preko ambasade u Sarajevu, što ne bi bilo moguće bez značajne podrške Raiffeisen banke i drugih austrijskih kompanija, koje posluju u našoj zemlji.

Praštalo je pohvalio društvenu odgovornost  Raiffeisen banke u ovom, ali i u nizu drugih projekata,koji se svake godine i u različitim oblastima realiziraju na teritoriji cijele zemlje, čime se  Raiffeisen banka sa punim pravom svrstava u red jedne od društveno najodgovornijih kompanija u BiH.

Raiffeisen banka je jedan od značajnih nosilaca društvenog razvoja i jačanja pozitivnog poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini- istakao je predsjednik Evropskog pokreta.

Direktor Raiffeisen banke, Karlheinz Dobnigg je pohvalio projektne aktivnosti Evropskog pokreta, posebno istakavši angažman organizacije na polju EU integracija. Sugovornici su se složili da su pozitivna ocjena o napretku BiH, kao i podnošenje aplikacije u februaru,a potom i dobivanje ohrabujućeg odgovora iz Brisela, te posebno uručenje Upitnika Bosni i Hercegovini od strane EU u Sarajevu, istorijski  događaji od šireg društvenog značaja, koji jasno pokazuju da se BiH nezaustavljivo kreće ka članstvu u Evropskoj uniji.

To može biti važan motivirajući faktor za sve segmente društva,koji će neumitno imati uticaja na jačanje i unaprijeđenje poslovnog okruženja i stvaranja boljeg ekonomskog okruženja.

Na kraju susreta, Praštalo je istakao da je Evropski pokret u BiH od svog osnivanja 2006.godine, više nego zadovoljan  klijent i da se ove godine obilježava prva decenija uspješne suradnje sa Raiffeisen bankom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital