RBI predstavila prvi fintech akcelerator program "Elevator Lab"

02.06.2017. 13:48 / Izvor: Akta.ba
RBI predstavila prvi fintech akcelerator program 'Elevator Lab'

Cilj programa je saradnja između start-up kompanija i Raiffeisen Bank International

Tokom tehnološkog festivala "Pioneers’17" održanog u  Beču, Johann Strobl, generalni direktor Raiffeisen Bank International AG (RBI) je, 01. juna 2017. godine, predstavio novi finansijsko-tehnološki (fintech) akcelerator program RBI-a pod nazivom „Elevator Lab“. 

"Putem 'Elevator Lab-a' tražimo austrijske i međunarodne fintech start-up firme i to posebno s područja Srednje i Istočne Evrope (SIE), koje su već aktivni tržišni učesnici sa svojim prvim proizvodima i uslugama, te koje imaju odgovarajuću finansijsku podlogu. Naš cilj je dugoročna saradnja u cilju proširenja vlastitog portfelja proizvoda i usluga. Našim dugogodišnjim iskustvom podržavamo start-up firme, a kako bi iste dodatno razvile svoje ideje i inovacije. Kao partner u saradnji te putem pilot projekata, ovim firmama nudimo naš know-how, kao i našu poslovnu mrežu u SIE koja uključuje 16,6 miliona klijenata", pojasnio je Strobl cilj finansijsko-tehnološkog akceleratora.

"Tražimo fintech startup firme koje nude rješenja iz područja SME bankarstva, analize velikih količina podataka, regulatornih tehnologija (RegTech-a), platnog prometa i transakcija, te koncepta „poslovnice budućnosti“, kao i tehnologije investiranja i trgovanja.  Start-up firme koje uđu u naš uži izbor će imati na raspolaganju period od četiri mjeseca kako bi dalje razvile svoje koncepte i ideje zajedno sa stručnjacima iz RBI-a. Budžet za ovu fazu provjere koncepta je ukupno do 200.000 EUR", dodao je Michael Hoellerer, opunomoćenik RBI-a, koji je, između ostalog, zadužen za strategiju digitalizacije RBI grupacije.

Aplicirati je moguće do 31. jula 2017. godine putem zvanične web stranice: www.elevator-lab.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital