MilkoS više nije na Sarajevskoj berzi

Kapital / BH BERZE

MilkoS više nije na Sarajevskoj berzi

Na Sarajevskoj berzi je izvršena obustava prometa vrijednosnih papira emitenta MilkoS d.d. Sarajevo koji ima 1.495.154 dionica.

03.07.2019. 10:03 / Izvor: Akta.ba

Na Sarajevskoj berzi je izvršena obustava prometa vrijednosnih papira emitenta MilkoS d.d. Sarajevo koji ima 1.495.154 dionica, nominalne vrijednosti 18,00 KM. Svrha obustave prometa je promjena oblika navedenog društva iz d.d. u d.o.o.

Navedenu odluku je još krajem maja donio Nadzorni odbor kompanije koji je usvojio Plan reorganizacije u postupku promjene oblika iz dioničkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću privrednog društva "MilkoS" d.d. Sarajevo.

Jedini vlasnik MilkoSa je kompanija Teloptic.

Podsjećamo, Sarajevska mljekara Milkos osnovana je 1953. godine i najstariji je prerađivač mlijeka i mliječnih prerađevina u BiH. Mljekara je izgradjena donacijom UNICEF-a i bila je predviđena kao pomoć djeci Sarajeva u poslijeratnim danima izgradnje zemlje. Osnovana je kao samostalno preduzeće, zatim je bila u sastavu IPK Sarajevo, a dugi niz godina je članica poslovnog sistema UPI Sarajevo.

U septembru 2004 godine kompanija Teloptic d.o.o. Sarajevo je kupila dionice Milkosa koje su bile u vlasništvu države i tako postala većinski vlasnik Mljekare.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital