Regionalnom saradnjom i integracijom do uspješnijeg tržišta kapitala

20.10.2014. 15:03 / Izvor: eKapija.ba

Sarajevska berza-burza partner je konferencije Montenegro berze, koja je održana danas, u hotelu Ramada u Podgorici. Konferencija pod nazivom "Regionalnom saradnjom i integracijom do uspješnijeg tržišta".

Sarajevska berza-burza partner je konferencije Montenegro berze, koja je održana danas, u hotelu Ramada u Podgorici. Konferencija pod nazivom "Regionalnom saradnjom i integracijom do uspješnijeg tržišta", ocijenjena je veoma značajnom u procesu razvoja regionalnih tržišta kapitala, te je privukla je veliki broj učesnika i predstavnika iz ove oblasti.

U okviru drugog panela, Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze – burze prezentirao je temu „Implikacije implementacije EU regulative  na regionalna tržišta kapitala“ sa osvrtom na pravni okvir tržišta kapitala EU, te važnosti uvezivanja regionalnih tržišta kapitala i prednostima koje iz toga proizilaze.

Andrej Šeketa, predsjednik uprave Ljubljanske berze, te Ivan Kurtović, izvršni direktor „Intercapital“ dd Zagreb prenijeli su prisutnima iskustva primjene EU zakonodavstva na slovenačkom, odnosno hrvatskom tržištu kapitala.

Na Konferenciji je bilo riječi i o izmjenama regulative na crnogorskom tržištu kapitala, a o načinima i procesima tih izmjena govorio je Amir Nuković, zamjenik predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti Crne Gore.

Učesnici Konferencije diskutovali su i o perspektivama i razvoju tržišta kapitala, te o regionalnom povezivanju tržišta kao modelu razvoja. Na konferenciji su bili prisutni predstavnici iz područja tržišta kapitala iz Crne Gore, BiH, Bugarske, Velike Britanije, Turske, Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja regiona

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital