Unija i Data-Link u Hrvatskoj sada su pod zajedničkim krovom

19.11.2020. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Unija i Data-Link u Hrvatskoj sada su pod zajedničkim krovom

Od sada će kompanija na hrvatskom tržištu raditi pod imenom Data-Link Unija.

Proteklih dana računovodstvena kompanija Unija uspješno se spojila s najvećim pružateljem računovodstvenih i savjetodavnih usluga u Hrvatskoj - kompanijom Data-Link. Kombinacijom najboljih praksi dviju kompanija, Unija tako uspješno ostvaruje svoju viziju da će do 2022. postati najnapredniji i istovremeno najkvalitetniji pružatelj usluga u ovoj oblasti u regiji. Ukupni godišnji prihodi Unija Grupacije povećavaju se za 2 miliona EUR (10 miliona EUR godišnje), a povećao se i broj zaposlenih. Sada grupacija zapošljava preko 250 ljudi.

Od sada će kompanija na hrvatskom tržištu raditi pod imenom Data-Link Unija i svojim će kupcima moći ponuditi najkvalitetnije usluge iz svog bogatog asortimana s preko 80 zaposlenih. Istovremeno, spajanje Data-Linka značit će i kombiniranje najboljih praksi dviju kompanija i na taj način značajno doprinijeti ostvarenju vizije Unije da tradicionalno računovodstvo približi potrebama modernog doba.

"Danas tehnologija omogućava gotovo potpunu automatizaciju jednostavnijih knjigovodstvenih zadataka. Računovođe sada mogu posvetiti više svog vremena i znanja dubinskim analizama poslovanja klijenata i tako preuzeti savjetodavnu ulogu. Takav pristup takođe značajno povećava dodanu vrijednost usluga Unije", kazao je Mirana Pikovnika, direktor kompanije Unija Smart Accounting d.o.o..

Unija je napravila prvi korak u tom smjeru prije godinu dana kada je tržištu ponudila svoju uslugu Unija Smart Accounting. To znači kombiniranje tradicionalnog računovodstva s najnaprednijim informaciono-tehnološkim rješenjima uz usluge pravnog, poreznog i finansijskog savjetovanja.

Spajanjem Data-Linka i Unija Grupacije ćemo dobiti dodatnu konkurentsku prednost u odnosu na ostale aktere u regiji. Povezivanje kompanija u sveobuhvatnu mrežu koja pokriva cijelu regiju dio je vizije Unije. Tako će svojim kupcima pružati ujednačen, standardizirani i najviši kvalitet usluga na svim tržištima u regiji.

U nesigurnim vremenima, trenutne zdravstvene i, posljedično, ekonomske krize, priliku vide u povezivanju velikih investicija i u kombiniranju znanja i iskustva. U Hrvatskoj Unija Grupacija dobiva 65 novih zaposlenika i 6 u Srbiji.

Spajanje s Data-Linkom donosi i nove prihode Uniji. Očekujemo da će se povećavati za 2 miliona EUR godišnje (1,8 miliona EUR u Hrvatskoj i 0,2 miliona EUR u Srbiji), što dodatno jača Uniju u tom pogledu kao najveće računovodstvene firme u regiji.

S istim ciljevima izvršili su slično spajanje u sjevernoj Makedoniji prije mjesec dana. Unija se udružila sa Marand Consultants, jednom od najvećih kompanija u računovodstvenoj oblasti na lokalnom tržištu, koja posluje već 15 godina.

Iako je Unija prisutna u sjevernoj Makedoniji tek tri godine, vjeruju da će zajedno s novim zaposlenicima i njihovim iskustvom i znanjem moći iskoristiti potencijal za rast i razvoj koji makedonsko tržište nudi. Spajanje im je donijelo i 70 novih kupaca, a time i nove izazove. "Mi u Uniji smo dobro pripremljeni za njih", kazali su.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital