Neuspješna ponuda: Hifa Petrol ostaje manjinski dioničar tešanjske kompanije

02.12.2022. 08:37 / Izvor: Akta.ba
pobjeda

Ponuda kompanije HIFA-Petrol sa partnerima da u potpunosti preuzme tešanjsku Fabrika pumpi i prečistača Pobjeda Tešanj d.d. nije uspjela.

Ponuda kompanije Hifa Petrol sa partnerima da u potpunosti preuzme tešanjsku kompaniju Pobjeda d.d. Tešanj nije uspjela.

Ponudu je prihvatilo 12 dioničara sa 42.714 dionica što predstavlja 9,1 posto. Za ove dionice HIFA-Petrol je isplatila 290.000KM, javlja Sarajevska berza.

Broj dionica koje su željeli preuzeti je 281.184 odnosno većinski paket od oko 60 posto Pobjede. Ponuđena cijena po jednoj dionici bila je 6,80 KM.

Nakon preuzimanja ovih dionica, Hifa Petrol sa partnerima ima 49,1 posto dionica tešanjske Pobjede, te je ipak ostala manjinski dioničar jer su vlasnici većeg dijela dionica odbili njihovu ponudu.

Podsjetimo, u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, Hifa Petrol je prošlog mjeseca objavila ponudu za preuzimanje društva Pobjeda Tešanj.

Ponuđač Hifa Petrol u pokušaju preuzimanja nastupila je zajedno sa Ahmedom Ahmetlićem, Muharemom Ahmetlićem i Ibrahimom Hozićem. 

izvještaj hifa pobjeda

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital