Objavljena ponuda

Bingo u novom poduhvatu - želi preostale dionice TPDC Sarajevo

02.02.2023. 07:59 / Izvor: Akta.ba
TPDC

Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 57,00 KM, što predstavlja 57,00% od nominalne vrijednosti dionica.

Nakon što je nedavno postao većinski vlasnik TPDC Sarajevo d.d. Sarajevo, Bingo d.o.o. export-import Tuzla objavio je novu ponudu za preuzimanje preostalih dionica društva koje još ne posjeduje.

Temeljin kapital emitenta iznosi 32.792.600.00 KM.

Temeljni kapital Emitenta je podijeljen na 327.926 redovnih dionica na ime, nominalne vrijednosti 100,00 KM, oznaka DCNSR.

Ponuda za preuzimanje se odnosi na 19.100 redovnih dionica na ime što predstavlja 5,8245% od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 100.00 KM, koje u trenutku davanja Ponude za preuzimaje nisu u vlasništvu ponuditelja.

Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 57,00 KM, što predstavlja 57,00% od nominalne vrijednosti dionica. Ponuda za otkup dionica otvorena je 28 dana.

Ako su ispunjeni svi uslovi iz Ponude za preuzimanje, dionice prijavljene u odgovoru na Ponudu za preuzimanje bit će kupljene i plaćene u roku od sedam dana od isteka trajanja ponude po cijeni navedenoj u Ponudi za preuzimanje.

Ponuditelj će, također, kupiti i platiti dionice na kojima je zasnovano neko opterećenje (založno pravo, pravo plodouživanja, prava trećih lica na vrijednosnim papirima i drugi tereti), odnosno ograničenja prava iz vrijednosnih papira dioničara samo ako dioničar u periodu trajanja ponude za preuzimanje u Registru vrijednosnih papira FBiH provede postupak brisanja zasnovanog opterećenja.

Podsjećamo, Bingo je većinski vlasnik TP DC Sarajevo postao početkom decembra prošle godine kada je za oko 9,5 miliona KM kupio više od 50 posto dionica koje su prodali Violeta Grude, Denix Srebrenik i Bony Tuzla. Prethodno je imao udio u TP DC od 43 posto.

TPDC Sarajevo igra važnu ulogu u razvojnim planovima Binga, budući da u njegovom sjedištu u Rajlovcu gradi veliki logistički centar iz kojeg će opsrbljivati trgovačku mrežu robom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital