Preuzeo titulu

Elon Musk ponovno najbogatija osoba na svijetu

28.02.2023. 09:38 / Izvor: Agencije
elon musk

Elon Musk ponovno je preuzeo titulu najbogatije osobe na svijetu, prema Bloombergovim podacima.

Elon Musk ponovno je preuzeo titulu najbogatije osobe na svijetu, prema Bloombergovim podacima.

Izvršnog direktora Tesle u decembru prošle godine je s prvog mjesta smijenio Bernard Arnault, izvršni direktor francuskog luksuznog brenda LVMH, pa je Musk bio broj dva na popisu više od dva mjeseca.

Od ponedjeljka je porast Teslinih dionica vratio Muska natrag na vrh indeksa milijardera u stvarnom vremenu, prenosi CNN. Muskova neto vrijednost iznosila je oko 187,1 milijardu dolara u ponedjeljak nakon zatvaranja tržišta, prema Bloombergu, što je nadmašilo Arnaultovo bogatstvo od 185,3 milijarde dolara.

Dionice Tesle (TSLA) naglo su pale prošle godine usred Muskove problematične akvizicije Twittera i šireg pada tržišta tehnologije, no od tada su dionice proizvođača električnih vozila rasle.

Musk drži titulu najbogatije osobe na svijetu, ali također drži i rekord za najveće bogatstvo koje je iko izgubio u historiji.

Krajem prošle godine, Musk je postao prva osoba koja je izgubila 200 milijardi dolara bogatstva nakon što je njegova neto vrijednost pala s oko 340 milijardi dolara u novembru 2021. na 137 milijardi dolara u decembru 2022.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital