Hrvatski telekom promijenio vlasnika

Kapital / DIONICE

Hrvatski telekom promijenio vlasnika

Deutsche Telekom AG (DT) prenio je dionice Hrvatskog Telekoma (HT) na T-Mobile Global Holding, svoju tvrtku kćer, priopćeno je iz HT-a.

06.12.2013. 15:16 / Izvor: poslovniplus.com

Deutsche Telekom AG (DT) prenio je dionice Hrvatskog Telekoma (HT) na T-Mobile Global Holding, svoju tvrtku kćer, priopćeno je iz HT-a…

Prema Sporazumu o prijenosu dionica, DT je prenio ukupno 41.763.153 dionice HT-a, što čini 51 posto temeljnog kapitala HT-a i isti broj glasova na Glavnoj skupštini, na TMobile Global Holding Nr. 2 GmbH, društvo u potpunom vlasništvu DT-a.

Taj prijenos obavljen je u sklopu internog restrukturiranja koje se provodi u DT-u, pri čemu utjecaj DT-a na HT ostaje nepromijenjen.

Prijenos dionica HT-a unesen je 5. prosinca 2013. u elektroničke zapise računalnog sustava Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, navodi se u priopćenju.

Njemačka telekomunikacijska tvrtka ušla je u vlasničku strukturu HT-a 5. listopada 1999. godine, kupnjom 35 dionica od države. Potom je 25. listopada 2001. godine DT kupio dodatnih 16 posto dionica HT-a, postavši većinski dioničar s 51 posto dioničkog udjela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital