Hrvići preko BH Master Capitala izbili na treće mjesto najvećih dioničara Sarajevo osiguranja

07.05.2021. 09:59 / Izvor: Akta.ba
Hrvići preko BH Master Capitala izbili na treće mjesto najvećih dioničara Sarajevo osiguranja

Kompanija u vlasništvu Rusmira i Sulejmana Hrvića BH Master Capital d.o.o. Sarajevo povećala je udio u Sarajevo-osiguranju sa 2,91 posto na 6,6 posto.

Kompanija u vlasništvu Rusmira i Sulejmana Hrvića BH Master Capital d.o.o. Sarajevo povećala je udio u Sarajevo-osiguranju sa 2,91 posto na 6,6 posto i tako izbila na treće mjesto najvećih dioničara, objavljeno je na Registru vrijednosnih papira.

Podsjećamo, na Sarajevskoj berzi je u utorak je obavljena trgovina sa 398.200 dionica Sarajevo osiguranja kroz pet transakcija. Kupac je upravo BH Master Capital, kojem je dionice prodao ZIF BIG-Investiciona grupa koji je sada učešće smanjio na 3,69 posto. 

Trgovano je po prosječnoj cijeni od 14,75 KM, što je za 1,73 posto više u odnosu na prethodno trgovanje.  Cijena prodatih dionica je 5.874.000 KM.

Vlasnik vrijednosnih papira Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina ( skrbnički račun) sa ranijim učešćem u vlasništvu od 20% do 25% nad vrijednosnim papirima s pravom glasa emitenta Sarajevo-osiguranje d.d. Sarajevo, smanjio je procentualno vlasništvo koje sad iznosi od 10% do 20% dionica s pravom glasa. 

Vlasnik vrijednosnih papira ZIF "BIG-Investiciona grupa" d.d. Sarajevo sa ranijim učešćem u vlasništvu od 5% do 10% nad vrijednosnim papirima s pravom glasa emitenta Sarajevo-osiguranje  d.d. Sarajevo, smanjio je procentualno vlasništvo koje sad iznosi manje od 5% dionica s pravom glasa. 

Najveći pojedinačani vlasnik Sarajevo-osiguranja i dalje je Federacija BiH sa skoro 45,5 posto.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital