Uvoz bezalkoholnih pića i vode u BiH u prvom polugodištu manji za 19,3 odsto

25.09.2020. 13:47 / Izvor: Akta.ba
Uvoz bezalkoholnih pića i vode u BiH u prvom polugodištu manji za 19,3 odsto

Članovi Odbora Grupacije razgovarali su i o planu aktivnosti za naredni period.

Izvoz bezalkoholnih pića i vode iz BiH u prvom polugodištu iznosio je 23,4 miliona KM i manji je za 10,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz iznosio 73,1 milion KM i manji je za 19,3 odsto, što pokazuje da je generalno došlo do pada potrošnje ovih proizvoda, konstatovao je Odbor Grupacije proizvođača bezalkoholnih pića i voda pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

"Iako u padu, i dalje vodeći izvozni i uvozni proizvod iz ove grupe proizvoda su vode, uključujući mineralne i gazirane sa dodatim šećerima i drugim sredstvima za zaslađivanje i aromatizaciju. Izvoz samo ove grupe proizvoda je u padu za oko 10 odsto, dok je uvoz smanjen za 19,7 odsto", rečeno je na sjednici Odbora Grupacije.

Na sastanku, održanom juče u Sarajevu, diskutovano je o poteškoćama u proizvodnji i izvozu, naročito u periodu pandemije virusa korona, kao i o svim inicijativama za unapređenje poslovanja koje su upućene nadležnim institucijama, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Članovi Odbora Grupacije razgovarali su i o planu aktivnosti za naredni period, te o daljem djelovanju prema organima vlasti u BiH s ciljem razmjene informacija i iznalaženja pozitivnih rješenja za pomoć privredi. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital