Manjak javnih prihoda u budžetu SBŽ-a

11.02.2021. 14:17 / Izvor: Fena
Manjak javnih prihoda u budžetu SBŽ-a

Zbog nedostatnog punjenja budžeta, Vlada Srednjobosanske županije bit će primorana ograničiti određene izdatke kako bi bila sačuvana likvidnost,

Zbog nedostatnog punjenja budžeta, Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) bit će primorana ograničiti određene izdatke kako bi bila sačuvana likvidnost, izjavila je u Travniku ministrica financija SBŽ-a Mirjana Plavčić, pojašnjavajući da se u prvom redu radi o transferima i kapitalnim ulaganjima.

Plavčić je novinarima kazala da su ukupni javni prihodi u siječnju bili manji za 25 posto, u odnosu na planirane, a ovaj trend je nastavljen i u veljači.

"Nažalost i veljača je zadržala taj trend i ne očekujemo neku drastičnu promjenu nabolje. To Vladu obvezuje na svakodnevno praćenje, u cilju zadržavanja likvidnosti i osnovnih prioritetnih potreba", naglasila je.

Najavila je da će Ministarstvo finansija predložiti isključivo stvaranje obveza u visini raspoloživih sredstava, po cijenu rezanja troškova na određenim stavkama.

"Zakonima je određeno da postoje prioriteti i osnovne funkcije koje se moraju financirati, a na Vladi je da pronađe balans između potreba i mogućnosti", istaknula je.

Na pitanje hoće li biti transfera s viših razina vlasti, Plavčić je kazala da se informacije o tome tek povremeno pojave u medijima, te da se sve razine vlasti suočavaju sa istim problemima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital