Proizveli 120 hiljada tona uglja

Proizvodnja u Rudniku "Kreka" povećana za 20 posto

04.11.2023. 08:06 / Izvor: Akta.ba
Rudnik

Rudnici uglja "Kreka" proizveli su u oktobru 120 hiljada tona uglja, što je oko 20.000 tona više u odnosu na proizvodnju ostvarenu u septembru.

Rudnici uglja „Kreka“ proizveli su u oktobru 120 hiljada tona uglja, što je oko 20.000 tona više u odnosu na proizvodnju ostvarenu u septembru, a dodatno povećanje očekuje se i u narednom periodu. Trendom rasta proizvodnje stvaraju se uslovi za redovno izmirivanje obaveza Rudnika, posebno kada je u pitanju isplata bruto plata uposlenicima.

Nova Uprava Rudnika uglja „Kreka“ na čelu s direktorom Elnurom Dizdarevićem, prezentirala je postignute rezultate predstavnicima Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH, Vladajućeg društva Koncerna - JP Elektroprivreda BiH, predstavnicima i rukovodstvu sindikata rudnika uglja.

Učesnici sastanka u Tuzli iskazali su podršku rukovodstvu Rudnika i aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem postizanja boljih proizvodnih rezultata i izrazili spremnost za nastavak saradnje na poboljšanju uslova rada u Rudnicima uglja „Kreka“, ostvarenju planiranih proizvodnih rezultata, poštivanju i ispunjavanju prava radnika, ali i obaveza uposlenika Rudnika prema ostvarenju proizvodnih rezultata.  Učesnici sastanka definisali su i cilj da Rudnici uglja „Kreka“ u narednih 6 mjeseci dostignu proizvodnju u količini cca 150 hiljada  tona, što bi omogućilo stabilno funkcionisanje Rudnika, te dovoljne količine uglja za rad blokova u TE „Tuzla“.

Predstavnici Sindikata su tokom sastanka izrazili zadovoljstvo dosadašnjom radom i saradnjom s JP Elektroprivreda BiH i rukovodstvom Rudnika. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital