Turistička organizacija Republike Srpske objavila

Ove godine povećan broj turista za 10 posto u RS-u

08.12.2023. 11:25 / Izvor: Akta.ba
Trebinje

Republiku Srpsku je tokom deset mjeseci ove godine posjetilo 416.024 turista, što je za 10 odsto više u odnosu na isti period 2022. godine.

Republiku Srpsku je tokom deset mjeseci ove godine posjetilo 416.024 turista, što je za 10 odsto više u odnosu na isti period 2022. godine koja je bila rekordna po ostvarenim rezultatima, rekao je Srni direktor Turističke organizacije Republike Srpske /TORS/ Miodrag Lončarević.

On je naveo da su turisti ostvarili 968.478 noćenja, što je za osam odsto više nego lani.

"Ako uporedimo broj ostvarenih noćenja tokom deset mjeseci ove godine u odnosu na isti period 2022. godinu, banjska mjesta su zabilježila povećanje od osam odsto, a ostala za 12 odsto, dok su planinske destinacije ostale na istom nivou kao i prethodne godine", rekao je Lončarević.

On je napomenuo da su se gosti u prosjeku zadržavali dva do tri dana.

Lončarević je naveo da su, kao i prethodne godine, najveći broj noćenja, pored domaćih turista, ostvarili gosti iz okruženja i to iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, dok se od ostalih evropskih zemalja ističu Turska, NJemačka, Austrija i Italija.

On je rekao da se, prema najavama i informacijama sa terena, i u posljednjem kvartalu ove godine očekuje uspješna turistička sezona, koja će, kako je dodao, po rezultatima nadmašiti prethodne.

Lončarević je dodao da je u toku izrada programa rada za 2024. godinu koji obuhvata niz aktivnosti, projekata i mjera za povećanje broja turista, te promociju turističke ponude Srpske na domaćem i inostranim tržištima. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital