PREDSTAVLJEN IZVJEŠTAJ O RADU

Dobri rezultati poslovanja Fonda PIO RS, prihodi veći za 15 posto

26.03.2024. 12:45 / Izvor: BHRT
rs

U protekloj godini u Republici Srpskoj poboljšana je struktura penzija povećanjem procenta korisnika starosnih penzija.

U protekloj godini u Republici Srpskoj poboljšana je struktura penzija povećanjem procenta korisnika starosnih penzija u odnosu na korisnike porodičnih i invalidskih, rekao je danas u Bijeljini direktor Fonda PIO RS Mladen MIlić predstavljajući izvještaj o radu u prošloj godini. Kako je istaknuto, najveći dužnici za doprinose i dalje su zdravstvene ustanove.

Fond PIO RS je osmi put dobio pozitivno mišljenje revizora o poslovanju, bez ijedne preporuke, saopšteno je ovom prilikom.

Direktor Fonda PIO Republike Srpske Mlаden Milić naveo je da su 2023. godionu obilježili godinu obilježili su do sada najveći prihodi po osnovu doprinosa u iznosu od milijardu i 362 maraka, što je 15 odsto više u odnosu na 2022 godinu.

"Nastavljamo štednju na svim poljima, nastavljamo unapređenje svih procesa. Uveliko smo u procesu automatizacije svih tokova. U ovoj godini planirane su i očekuju nas i zmjene zakona o PIO", rekao je Milić, dodajući i da je sporazum o razmjeni podataka sa Njemačkom i Austrijom u završnoj fazi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital