Zeleno svjetlo Buffett-u za preuzimanje Heinz-a

04.06.2013. 10:50 / Izvor: seebiz.eu
Zeleno svjetlo Buffett-u za preuzimanje Heinz-a

Europska komisija dala je investicijskom poduzeću Berkshire Hathaway, koje je u vlasništvu američkog investitora Warrena Buffetta i financijskom holdingu 3G Capital odobrenje za preuzimanje proizvođača kečapa Heinz.

Europska komisija dala je investicijskom poduzeću Berkshire Hathaway, koje je u vlasništvu legendarnog američkog investitora Warrena Buffetta i financijskom holdingu 3G Capital zeleno svjetlo za preuzimanje američkog proizvođača kečapa Heinz. Posao vrijedan 28 milijardi dolara po ocjeni Bruxellesa neće negativno utjecati na konkurentnost u EU. Berkshire Hathaway i 3G Capital su preuzimanje najavili u veljači.

"Heinz ima moćan, održiv potencijal rasta, koji se zasniva na visokim standardima kvaliteta, stalnim inovacijama, izvrsnom upravljanju i proizvodima odličnog okusa", naglasio je 82-godišnji Buffett.

Medijima je kasnije rekao da je Heinza kao potencijalnu točku za preuzimanje studirao više godina.

Heinz je lani uknjižio 11,6 milijardi dolara prihoda od prodaje, što ga učvršćuje među najveće prehrambene koncerne. Iako je najpoznatiji po kečapu, ta grupa proizvodi konzervirano i zamrznuto voće i povrće, unaprijed pripremljena jela, dječiju hranu i razne umake. Poduzeće ima 144-godišnju tradiciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital