Ove godine milijun dolazaka turista više nego prošle

25.09.2015. 10:32 / Izvor: poslovniplus.com
Ove godine milijun dolazaka turista više nego prošle

Hrvatska je u dosadašnjem tijeku turističke godine postignula sjajne rezultate te se u prvih osam mjeseci bilježi rast dolazaka gostiju za 8 posto, a noćenja za 6,5 posto, a dobri se rezultati nastavljaju i u rujnu.

U dosadašnjem su tijeku turističke godine postignuti sjajni rezultati te se u prvih osam mjeseci bilježi rast dolazaka gostiju za 8 posto, a noćenja za 6,5 posto, a dobri se rezultati nastavljaju i u rujnu. Procjena je da će ova godina generirati milijun više dolazaka u odnosu na prošlu godinu, naglasio je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić na sjednici Turističkog poslovnog vijeća pri HGK (TPV).

"Dobra je i turistička posezona te zadovoljstvo rezultatima izražavaju predstavnici svih područja turističke djelatnosti od hotelijera, ugostitelja, obiteljskom smještaja, nautike itd.", rekao je Ivičić istaknuvši projekt HTZ-a – turistički informatički sustav eVisitor, koji počinje 1. siječnja sljedeće godine te projekt produljenja pred i posezone "Hrvatska 365".

Rekao je i kako Hrvatska može pružiti različite atraktivnosti i pozvao sve na zajedničko traženje novih sadržaja i motiva za dolazak gostiju. "Od važnosti je i prometna povezanost te su u tijeku i dogovori za nove zračne linije, a u Londonu će se promovirati i novi brand – novi hrvatski turistički slogan", objasnio je Ivičić te dodao da HTZ već radi na 2016. i 2017. godini.

Predsjednik TPV-a pri HGK Franco Palma prostor za povećanje turističkih rezultata vidi u pred i posezoni, a za financijsko povećanje u špici sezone u boljim uslugama i investiranju u turističke objekte. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital