Slovačke tvrtke u Iranu razgovarale o poslovima vrijednima 100 mili. eura

22.01.2016. 14:53 / Izvor: Akta.ba
Slovačke tvrtke u Iranu razgovarale o poslovima vrijednima 100 mili. eura

Okvirni sporazum o gradnji ekoloških rezervoara nafte i suradnji u proizvodnji malih zrakoplova s propelerima sklopile su slovačke kompanije tijekom posjeta trgovinske delegacije Iranu, objavilo je tamošnje ministarstvo financija u četvrtak

Okvirni sporazum o gradnji ekoloških rezervoara nafte i suradnji u proizvodnji malih zrakoplova s propelerima sklopile su slovačke kompanije tijekom posjeta trgovinske delegacije Iranu, objavilo je tamošnje ministarstvo financija u četvrtak, a prenosi portal spectator.sme.sk.

Inicijalno se razgovaralo o ugovorima vrijednima 100 milijuna eura, potvrđeno je iz ministarstva Petera Kažimíra.

"Potpisali smo međunarodni sporazum o međusobnoj zaštiti ulaganja i prevenciji dvostrukog oporezivanja“, objavio je ministar.

Slovačka je jedna od prvih zemalja Europske unije koja će na taj način omogućiti suradnju s Iranom. Očita je također rastuća podrška zajedničkoj trgovini i investicijama nakon što su Iranu ukinute sankcije, objavila je slovačka tiskovna agencija.

Dodatnu podršku ulaganjima i trgovini daje i Memorandum o sporazumijevanju kojeg su potpisale iranska Organizacija za ulaganja, ekonomsku i tehničku suradnju i slovačka Agencija za razvoj ulaganja i trgovinu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital