Uskoro će biti okončana isplata stare devizne štednje

23.05.2016. 13:49 / Izvor: SRNA
Uskoro će biti okončana isplata stare devizne štednje

Emisijom obveznica u iznosu od 488.000 KM, koja dospijeva na naplatu 30. septembra ove godine, u potpunosti će biti isplaćena verifikovana stara devizna štednja štedišama sa područja Brčko distrikta.

Osmom emisijom obveznica u iznosu od 488.000 KM, koja dospijeva na naplatu 30. septembra ove godine, u potpunosti će biti isplaćena verifikovana stara devizna štednja štedišama sa područja Brčko distrikta, izjavio je danas direktor Trezora distrikta Osman Osmanović.

On je naveo da je dosadašnjim isplatama, izvršenim u skladu sa Zakonom o isplati stare devizne štednje, isplaćeno 4.684 verifikovanih štediša.

"Od 2007. godine, kada je počeo proces sukcesivne isplate stare devizne štednje, do sada je Brčko distrikt isplatio 74,8 miliona KM", rekao je Osmanović.

On kaže da će posljednjom emisijom obveznica stare devizne štednje distrikt postati prva zajednica u BiH koja je u potpunosti izmirila svoje obaveze prema starim deviznim štedišama.

Prema podacima kojima raspolažu u Dirkeciji za finansije, u Brčkom ima još oko 600 starih deviznih štediša koji do ostavljenog roka, 31. oktobra 2015. godine, nisu verifikovali svoja potraživanja koja iznose oko 6,6 miliona KM.

Osmanović je rekao da će oni svoja potraživanja moći da naplate sudskim putem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital