Uštede od 725.000 KM na prijevozu zaposlenih u institucijama BiH

25.08.2017. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Uštede od 725.000 KM na prijevozu zaposlenih u institucijama BiH

Odlukom je predviđen model obračuna predmetne naknade zasnovan na iznosu dnevne

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je Odluku o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH. Procijenjeno je da će primjenom ove odluke biti ostvarena godišnja ušteda u budžetu institutucija BiH i međunarodnih obaveza BiH u iznosu do 725.000 KM.

Odlukom je predviđen model obračuna predmetne naknade zasnovan na iznosu dnevne, odnosno sedmične naknade prema dužini putovanja s posla na posao, zaposlenih u institucijama BiH. Iznos dnevne, odnosno sedmične naknade utvrđen je na osnovu prebivališta zaposlenog, pri čemu se u obzir uzima broj kilometara od mjesta rada do mjesta prebivališta utvrđen najkraćom prometnom putnom komunikacijom na navedenoj relaciji, s tim da mjesečna naknada u ove svrhe ne prelazi iznos od 300 KM. Odluka će se primjenjivati od 1.10.2017. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital