Pet najboljih aplikacija za poslovna putovanja

19.06.2015. 10:39 / Izvor: BIZLife
Pet najboljih aplikacija za poslovna putovanja

Pametni telefon je postao najbolji saveznik kome se uvijek možete obratiti kada ste na putu bez bojazni da nećete dobiti odgovor na vaše pitanje.

Pametni telefon je postao najbolji saveznik kome se uvijek možete obratiti kada ste na putu bez bojazni da nećete dobiti odgovor na vaše pitanje.

Poslovni put je često toliko ispunjen obavezama da nam svaka pomoć u snalaženju u nepoznatom gradu i ušteda vremena može biti od velikog značaja. Zato je najbolje pripremiti se na vrijeme i instalirati aplikacije koje vam mogu koristiti.

Ovo je pet najboljih:

1. TRIPIT – Ova aplikacija je vaš lični asistent u džepu. U nju možete unijeti vrijeme sastanaka i letova, a ona će vas uredno obavještavati o svakoj obavezi, pokazati vam kako najbrže da stignete do željene lokacije i kakvo vas vrijeme očekuje.

2. UBER – Mnogima već dobro poznata aplikacija za obezbjeđivanje taksi ili privatnog prevoza u više od 50 zemalja može biti od velike pomoći kada ne znate kako da stignete do željene lokacije ili kada jednostavno želite da platite manje.

3. AROUNDME – Pomoću ove aplikacije ćete najlakše pronaći najbliži restoran, banku, benzinsku stanicu, supermarket, hotel i pregršt drugih lokacija. Dovoljno je samo da unesete svoju trenutnu lokaciju.

4. MPASSPORT – Ukoliko se desi da na poslovnom putu imate zdravstvene probleme, ova aplikacija pretražuje doktore specijaliste u okolini koji govore engleski i koji vam mogu pomoći. Takođe, ona sadrži i riječnik kako biste mogli bolje na lokalnom jeziku da objasnite simptome.

5. GATEGURU – Aplikacija koja pruža jasan pregled 204 aerodroma širom Evrope, Azije i SAD-a sa tačno iscrtanim sadržajima na svakom od njih kao što su gejtovi, restorani, prodavnice i slično. Od skoro su u vlasništvu kompanije TripAdvisor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera