Odluka o privremenim mjerama u pogledu dostavljanja izvještaja Agenciji

24.03.2020. 08:00 / Izvor: Službeni glasnik Republike Srpske
Odluka o privremenim mjerama u pogledu dostavljanja izvještaja Agenciji

Ovom odlukom definišu se privremene mjere u pogledu pojedinih odstupanja od obaveza banaka za dostavljanje izvještaja i podataka u rokovima i na način definisanim drugim podzakonskim propisima Agencije za bankarstvo Republike Srpske

 

Službeni glasnik Republike Srpske, Broj 27, 24.3.2020.g.

 

Na osnovu člana 5. stav 1. tačka b, člana 20. stav 2. tačka b. i člana 37. Zakona o Agenciji za bankarstvo Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 59/13 i 4/17) i člana 6. stav 1. tačka b. i člana 19. tačka b. Statuta Agencije za bankarstvo Republike Srpske (“Službeni gla- snik Republike Srpske”, broj 63/17), Upravni odbor Agencije za bankarstvo Republike Srpske, na 20. sjednici, održanoj 20.3.2020.godine, donosi

 

ODLUKU
O PRIVREMENIM MJERAMA U POGLEDU DOSTAVLjANjA IZVJEŠTAJA AGENCIJI ZA BANKARSTVO REPUBLIKE SRPSKE

 

Član 1.
(1) Ovom odlukom definišu se privremene mjere u pogledu pojedinih odstupanja od obaveza banaka za dostavljanje izvještaja i podataka u rokovima i na način definisanim drugim podzakonskim propisima Agencije za bankarstvo Republike Srpske (u daljem tekstu: Agencija).
(2) Ovlašćuje se direktor Agencije da, cijeneći okolnosti vezane za vanrednu situaciju izazvanu pojavom virusnog oboljenja COVID-19, u skladu sa analizom i procjenom pojedinih mjera i aktivnosti, posebnom odlukom odredi izvještaje koje će banka dostavljati u izmijenjenim rokovima od rokova koji su definisani drugim podzakonskim propisima Agencije, koji su na snazi na dan donošenja ove odluke.
(3) Agencija će, u slučaju potrebe, uspostaviti dodatne zahtjeve prema bankama za dostavljanje i drugih vrsta izvještaja i podataka, te odrediti rokove i dinamiku dostavljanja tih izvještaja.
(4) Izvještaje koji ne budu definisani posebnom odlukom direktora Agencije iz stava 2. ovog člana banka je du- žna dostavljati u rokovima definisanim u drugim podzakonskim propisima.
Član 2.

Mjere iz ove odluke su privremenog karaktera i utvrđuju se s ciljem određivanja prioriteta kod efikasnog upravljanja procesima u bankama i Agenciji u periodu trajanja stanja vanredne situacije u Republici Srpskoj.

Član 3.
Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

 

Broj: UO-139/20
20. marta 2020. godine

Banjaluka

Predsjednik Upravnog odbora, Bratoljub Radulović, s.r.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.