Odluka o privremenim mjerama u pogledu dostavljanja izvještaja Agenciji

Legislativa

Odluka o privremenim mjerama u pogledu dostavljanja izvještaja Agenciji

Ovom odlukom definišu se privremene mjere u pogledu pojedinih odstupanja od obaveza banaka za dostavljanje izvještaja i podataka u rokovima i na način definisanim drugim podzakonskim propisima Agencije za bankarstvo Republike Srpske

24.03.2020. 08:00 / Izvor: Službeni glasnik Republike Srpske

 

Službeni glasnik Republike Srpske, Broj 27, 24.3.2020.g.

 

Na osnovu člana 5. stav 1. tačka b, člana 20. stav 2. tačka b. i člana 37. Zakona o Agenciji za bankarstvo Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 59/13 i 4/17) i člana 6. stav 1. tačka b. i člana 19. tačka b. Statuta Agencije za bankarstvo Republike Srpske (“Službeni gla- snik Republike Srpske”, broj 63/17), Upravni odbor Agencije za bankarstvo Republike Srpske, na 20. sjednici, održanoj 20.3.2020.godine, donosi

 

ODLUKU
O PRIVREMENIM MJERAMA U POGLEDU DOSTAVLjANjA IZVJEŠTAJA AGENCIJI ZA BANKARSTVO REPUBLIKE SRPSKE

 

Član 1.
(1) Ovom odlukom definišu se privremene mjere u pogledu pojedinih odstupanja od obaveza banaka za dostavljanje izvještaja i podataka u rokovima i na način definisanim drugim podzakonskim propisima Agencije za bankarstvo Republike Srpske (u daljem tekstu: Agencija).
(2) Ovlašćuje se direktor Agencije da, cijeneći okolnosti vezane za vanrednu situaciju izazvanu pojavom virusnog oboljenja COVID-19, u skladu sa analizom i procjenom pojedinih mjera i aktivnosti, posebnom odlukom odredi izvještaje koje će banka dostavljati u izmijenjenim rokovima od rokova koji su definisani drugim podzakonskim propisima Agencije, koji su na snazi na dan donošenja ove odluke.
(3) Agencija će, u slučaju potrebe, uspostaviti dodatne zahtjeve prema bankama za dostavljanje i drugih vrsta izvještaja i podataka, te odrediti rokove i dinamiku dostavljanja tih izvještaja.
(4) Izvještaje koji ne budu definisani posebnom odlukom direktora Agencije iz stava 2. ovog člana banka je du- žna dostavljati u rokovima definisanim u drugim podzakonskim propisima.
Član 2.

Mjere iz ove odluke su privremenog karaktera i utvrđuju se s ciljem određivanja prioriteta kod efikasnog upravljanja procesima u bankama i Agenciji u periodu trajanja stanja vanredne situacije u Republici Srpskoj.

Član 3.
Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

 

Broj: UO-139/20
20. marta 2020. godine

Banjaluka

Predsjednik Upravnog odbora, Bratoljub Radulović, s.r.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI:

TAGOVI:

izvještaji

covid-19

bankarstvo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.