Brankica Rudan, voditeljica i producentica TVSA: Nisam opterećena izgledom

26.01.2012. 13:31 / Izvor: eKapija.ba
Brankica Rudan, voditeljica i producentica TVSA: Nisam opterećena izgledom

Brankica Rudan rođena u Sarajevu prije 33 godine. Još kao mala balerina Gordane Magaš snimala je muzičke i show programe pod markicom tadašnje TVSA i ne sluteći da će jednog dana raditi za ovu TV kuću.

Brankica Rudan rođena u Sarajevu prije 33 godine. Još kao mala balerina Gordane Magaš snimala je muzičke i show programe pod markicom tadašnje TVSA i ne sluteći da će jednog dana raditi za ovu TV kuću. Između novinarstva i glume, odlučila se za prvo, danas smatra da nije pogriješila.

 

Počevši od radija Slobodna Evropa kao dopisnik, preko studentskog eFM radija, došla je na FTV i prvi angažman imala u muzičkoj emisiji BH Sound koja je bila veoma gledana kod mlađe populacije. Nakon formiranja tadašnjeg Jutarnjeg programa čija je urednica bila Midheta Kurspahić prelazi u ovu redakciju i stiče bogato iskustvo radeći kao novinar i voditelj „živog“ programa u koji je i danas zaljubljena. Potom prelazi na PINK BH, gdje dobija svoj projekt Bez obaveza koji se također emitira uživo. Na Hayat Tv pored novinarstva, stekla je i iskustvo producenta u čemu je također bila uspješna i uradila preko 200 emisija o kulinarstvu. TVSA na kojoj i danas radi dala joj je priliku za ono što najviše voli, a to je Jutarnj program gdje se još dugo vidi kao novinar i voditelj.

 

Dugo već radite na televiziji, šta je za vas tv novinarstvo?

 

- Ima različitih vrsta novinarstva i na samoj TV, a pogotovo ako pričamo općenito o novinarstvu kao profesiji. Samo u okvirima TV programa ima više segmenata. Ja sam najviše vezana za živi program, iako on nosi najviše odgovornosti ipak ga je raditi najveći izazov. I najviše volim raditi tu vrstu novinarskog posla, iako nikada ne bježim ni od dobro napravljene priče koju treba oblikovati u montaži i što bolje ispričati kroz prilog.

 

Radite i kao voditeljica na Radiju M, gdje se više pronalazite na televiziji ili radiju?

 

- Pronalazim se jednako dobro na obje strane, i jedna i druga ima svoje čari. Radio je magičan medij, a TV vas opčini. I jedan i drugi uđu u krv.

 

S obzirom na to da radite jutarnji program, koliko Vam teško pada rano ustajanje?

 

- Nikada mi rano ustajanje nije bilo problem, za deset godina rada sam se samo jednom uspavala, ali uz brzinu i snalaženje i tada sam zakasnila svega pet minuta.

 

Koliko pažnje posvećujete svom izgledu?

 

- Dovoljno, ali ne previše. Nisam time opterećena, mislim da je važnije znati nositi to što posjedujete.

 

Idete li često u shopping i na šta najviše trošite novac?

 

- Novac trošim najviše na sitnice, imam sreću da mi ima ko poslati iz inostranstva dosta garderobe, ali i kad nešto kupim, uglavnom to radim na brzinu, ne provodim previše vremena tragajući za nečim. Uglavnom znam gdje šta mogu pronaći pa se time vodim kada nešto tražim i i što je najvažnije u 99% slučajeva to i nađem.

 

Imate malo slobodnog vremena, kako ga provodite?

 

- Kod kuće sa psom, sa dragim osobama, prijateljicama, uz knjigu, u kuhinji. Kako kada, zavisi od raspoloženja.

 

Ko Vas poznaje za Vas će reći da ste vedra i nasmijana osoba puna pozitivne energije, šta je to što Vas čini sretnom?

- Zdravlje, porodica, posao, drage osobe, prijatelji... Kada je sve u redu nema razloga da ne budem sretna. Svi imamo u životu uspone i padove, ne pridajem značaj sitnim problemima, ipak oni pravi me tek čekaju vjerovatno, za njih čuvam svu svoju snagu.

 

Za kraj, da li je neko osvojio Vaše srce?

 

- Ostavit ću Vas, ipak, da se pitate još malo.

 

izvor: ljepota.ba

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti