Miralem Pjanić, bh. reprezentativac: Sa 17 godina igrao za tim svijeta

19.07.2013. 10:31 / Izvor: eKapija.ba
Miralem Pjanić, bh. reprezentativac: Sa 17 godina igrao za tim svijeta

Za sebe kaže da je običan momak iz susjedstva, koji je imao malo više sreće u životu od nekih. I on kao i ostali ima svoje snove i teži ka njihovom ostvarenju. Ponosan je na svoju skromnost i želio bi ostati takav.

Mnogi italijanski i engleski mediji zadnjih nekoliko sedmica su pisali o eventualnom prelasku Miralema Pjanića u Tottenham, te su nedavno donijeli informaciju koja kaže da je naš reprezentativac velika želja trenera Milana Massimiliana Allegrija.

Međutim, to ostaje da se vidi.

"Mali princ" , kako ga neki zovu, rođen je 02. aprila 1990. godine u Kalesiji. Sa nepunih sedamnaest godina je igrao za selekciju svijeta. Odbio je poziv Rajmonda Domeneka, tadašnjeg selektora „trikolora" da igra za Francusku, zahvalio se i "svojim" Luksemburžanima, kako bi ostvario svoj san. Njegov san bio je nastup u dresu BiH. Debitirao je kod Miroslava Blaževića u Zenici protiv Bugara.

Premda ima 23 godine, iza njega su golovi u francuskom šampionatu, u Seriji A, na Santiago Bernabeu...

Za sebe kaže da je običan momak iz susjedstva, koji je eto imao malo više sreće u životu od nekih. I on kao i ostali ima svoje snove i teži ka njihovom ostvarenju.

Ponosan je na svoju skromnost i želio bi ostati takav kakvim su ga roditelji učili. Kaže, ima i mane. Nema strahova poput visine, zmija, kukaca...ali se boji smrti.

Voli muziku i uz nju se kaže najčešće opušta. U jednom od razgovora ističe kako se politikom nikada ne bi mogao baviti.

Shvata da je ona bitna grana svakog društva ali kako je do sada, vjeruje da će i u budućnosti, ona prolaziti mimo njega. Neki ljudi su rođeni da se bave njome, kaže, i nema ništa protiv njih ali ne želi ni stati rame uz rame s njima.

Njegov nogometni uzor je kako je kazao u jednom od razgovora za reprezentacija.ba  Zinedine Zidane. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti