Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Predrag Ćulibrk, direktor Telekoma Srpske

25.06.2007. 14:14 / Izvor: Ekonomist magazin

Diplomirao je na Odsjeku za telekomunikacije Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu 1994. Iste godine počeo da radi u Telekom Srbija (tada JP PTT Srbija). U početku je radio na poslovima izgradnje transportne mreže (transportni sistemi prenosa i optički kablovi). Zatim je u Direkciji za razvoj radio na poslovima vezanim za komutacionu mrežu i servise kao što su: planiranje komutacione mreže, implementacija digitalnih komutacionih sistema, definisanje nacionalne SS7 mreže, predviđanje i planiranje saobraćaja, itd.

Od 1997. godine u Sektoru za tehnologije, arhitekturu i planiranje mreže bio je odgovoran za dio planiranja mreže. Učestvovao je i upravljao mnogim projektima iz oblast kao što su: dalja digitalizacija komutacione mreže, implementacija SMIN (Serbian Multiservice Internet Network) mreže, restruktuiranje signalizacione mreže i implementacija STP čvorova, razvoj i implementacija IN servisa u mrežu Telekom Srbija, razvoj i implementacija sistema za monitorisanje mreže, implementacija NGN tehnologija u mrežu Telekom Srbija itd.

U martu 2005. godine postao je direktor Sektora za strateško planiranje a iste godine imenovan je za direktora Samostalnog sektora za strategiju i razvoj. Bio je koordinator aktivnosti koje su se odnosile na privatizaciju Telekoma Srpske. Upravni odbor Telekoma Srpske 18.06.2007. godine ga je imenovao za generalnog direktora.

eKapija.ba - Ekonomist magazin

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti