UPOZNAJTE AMINU VEHABOVIĆ

Mlada bh. dizajnerica ostvaruje svoje snove: Ljubav iz djetinjstva pretvorila u biznis

06.12.2023. 13:29 / Izvor: Akta.ba
AMINA
OTVORI GALERIJU

Amina Vehabović je mlada bh. dizajnerica koja dolazi iz Gračanice i vlasnica je krojačkog salona "AMS design".

Amina Vehabović, mlada bh. dizajnerica koja dolazi iz Gračanice svojim unikatnim kreacijama polako osvaja tržište Bosne i Hercegovine.

Ona je vlasnica krojačkog salona i modnog brenda pod nazivom "AMS design", a njene kreacije su unikatnog kroja sa zanimljivim detaljima od ostataka materijala i recikliranog tekstila.

"Kao djevojčica maštala sam da budem model, i da učestvujem na modnim revijama, tad nisam ni slutila da ću učestvovati na modnim revijama, ali ne kao model, već kao dizajner koji predstavlja vlastitu kolekciju. Ljubav prema modi i dizajnu javila se već u osnovnoj školi, i već tad sam znala šta želim da radim u budućnosti", ispričala je Amina za portal Akta.ba.

AMINA

Srednju školu završila je u Tuzli i stekla zvanje tekstilni tehničar – modni dizajner, a ideja o vlastitom biznisu se javila upravo u srednjoj školi, kada je počela da kreira haljine za pedagogicu i profesorice. 

"Poslije završene srednje škole vidjela sam na stranici opštine da IMPAKT nudi edukaciju i podsticaj za pokretanje biznisa i odlučila sam da se prijavim i pokrenem vlastiti biznis. Uz pomoć investicijske fondacije Impakt pokretanje vlastitog biznisa nije bilo teško", rekla je.

Haljine koje Amina sašije su po mjeri klijenta, a ove godine je svoju kolekciju "Bezvemenska gracija" imala priliku predstaviti na Moda Festu u Travniku, ali i Sarajevu na izboru za fotomodela BiH.

AMINA

Pored toga, prije par dana je sa svojom kolekcijom odjeće učestvovala na BH Fashion Week-u.

"Predstavljanje kolekcije na ovako velikim događajima doprinose razvoju mog biznisa, moje haljine se predstave na pravi način pred publikom koja je ustvari moje ciljno tržište. Također, kolekciju Bezvremenska gracija predstavila sam i u Sarajevu na European fashion passport na okupljanju 18 dizajnera iz 12 zemalja. Svaki trenutak na pisti bude ispunjen emocijama", kazala je Amina.

U svojim kreacijama kombinira klasiku i žive boje, čime osnažuje ženstvenost, raznolikost i unikatnost.

amina

amina

Kaže da najveću inspiraciju pronalazi u posmatranju poslovne žene, posebno pedagogice Samide koja ima unikatan i zanimljiv stil, također inspiraciju pronalazi u prirodi u različitim oblicima.

Njen modni brend "AMS design", trenutno posjeduje samo žensku kolekciju, a plan za budućnost jeste da se uvedu i proizvodi za muškarce, poput unikatnih sakoa i košulja.

 Aminina priča je inspirativan primjer mladih talenata koji uspijevaju u spoju strasti, obrazovanja i poduzetničkog duha.

"Kad postavimo jasne ciljeve i radimo ono što volimo ništa nije teško. Trud, rad i ulaganje u edukaciju pronalazi svoj put ka uspjehu i ljudi to prepoznaju i podržavaju", poručila je na kraju razgovora.

Više o modnom brendu "AMS design" možete pogledati na facebook stranici.

Razgovarala: Erna Salkić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti