Boris Škarica, kiropraktičar - Čovjek koji u trenu rješava probleme sa kičmom

30.04.2012. 13:39 / Izvor: eKapija.ba
Boris Škarica, kiropraktičar - Čovjek koji u trenu rješava probleme sa kičmom

Dr. spec. med. Boris Škarica, doktor porodične medicine, specijalista ginekologije i akušerstva, ultrasoničar prvi je doktor kiropraktičar u BiH sa certifikatom GDMM AMM Berlin metode.

Rođen je u Sarajevu 1956. godine gdje je završio Medicinski fakultet kao jedan od najboljih studenata.

Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva završio je na Ginekološko akušerskoj klinici u Beogradu. Postdiplomski studij završio je na zagrebačkom sveučilištu iz oblasti primjene ultrazvuka u kliničkoj medicini.

Brojna stručna usavšavanja iz oblasti ginekologije i akušerstva, kliničkog ultrazvuka i porodične medicine završio je na univerzitetima u zemlji i inostranstvu.

Do 1992. godine je bio jedan od najuspješnijih fitoterapeuta u SFRJ. Osnivač je i vlasnik firme "Ecopharm" koja se bavila proizvodnjom medicinskih čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja, a u malom mjestu Janja u sjeveroistočnoj BiH, deset kilometara udaljenom od grada Bijeljine ima svoju ordinaciju za kiropraktiku kojom se uspješno bavi zadnjih godina.

Kiropraktiku je usavršavao u Jeni, Lajpcigu, Potsdamu i Berlinu gdje je stekao certifkat udruženja ljekara kiropraktičara iz Berlina - GDMM AMM Berlin.

Član je Udruženja ljekara kiropraktičara Berlin-GDMM AMM Berlin.

Radi kao ginekolog akušer i ultrasoničar u Domu zdravlja Bijeljina. Certificirani je predavač za ljekare.

Mnogim pacijentima je već pomogao, njegove terapije su jednostavne, kratkotrajne, neškodljive, a jedino sredstvo liječenja je u rukama ljekara.

Škarica kaže kako je načešće dovoljna jedna terapija, te nakon kratkotrajnog tretmana nastupa dramatično poboljšanje i potpuno otklanjanje tegoba.

Kiropraktika je naročito efikasna kod trudnica, a dr. Škarica je razvio metodu kojom se trudnice oslobađaju bolova u stomaku, učestalog mokrenja i drugih tegoba.

Metoda je neškodljiva, bezbolna i veoma efikasna, a samo jednim tretmanom trudnica se oslobađa svih tegoba i može nastaviti sa radom i svakodnevnim aktivnostima.

Ovaj vid liječenje je u Americi, ističe Škarica dobio status posebnog zanimanja, a u Evropi je vid postdiplomskog usavršavanja. Njegova želja je da i kod nas nas popularizira kiropraktiku.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti