Ivo Jerkić, načelnik općine Čitluk: Prioritet infrastrukturni projekti

28.12.2011. 16:36 / Izvor: eKapija.ba
Ivo Jerkić, načelnik općine Čitluk: Prioritet infrastrukturni projekti

Ivo Jerkić, načelnik općine Čitluk, rođen je 3. lipnja 1959. u Blizancima, općina Čitluk. Osnovnu i srednju školu završio je u Čitluku. Nakon toga, upisao je i završio Ekonomski fakultet u Mostaru, smjer financijsko-računovodstveni. Nakon 25 godina rada na raznim poslovima u struci, na mjesto načelnika općine Čitluk izabran je 2004., a nakon toga ponovno 2008.

Dobitnik je i priznanja najnačelnik na svečanosti Najmenadžer BiH, jugoistočne i srednje Europe za 2009. Uz gradonačelnike Ljubljane i Zagreba te načelnike Prijedora, Srpca, Pala, Zenice i Bihaća, nagrađen je sa ovim priznanjem za izniman doprinos i zasluge na izgradnji brojnih gospodarskih i infrastrukturnih objekata značajnih za razvoj cijeloga Brotnja.

U medijima je do sada naglašavao da je glavna boljka općine Čitluk nedostatak gradske obilaznice. Kako su krenuli u rješavanje tog problema pokazuje i činjenica da je već urađen glavni projekt, ali još nisu sigurni kada će osigurati sredstva. Također, jedan od kapitalnih projekata koje planiraju u idućoj godini je izgradnja kanalizacione mreže u Međugorju.

Pored spomenutog najavljuje i izgradnju vanjskog školskog sportskog terena Čitluku, te izgradnju sportske dvorane u dvije škole u općini. No i za ove projekte će im trebati financijska potpora vlasti sa viših razina.

Ovo nisu jedine aktivnosti u Općini. Trenutačno rade i na izgradnji dvije potpuno nove lokalne prometnice. Jedna je lokalna prometnica u Međugorju, radi se o prometnici koja će se spajati s budućom regionalnom cestom Čitluk - Čapljina. Ovu prometnicu jednim dijelom financira Općina Čitluk, a drugi dio iz sredstava GSM licenci 2008. i dio 2009. koja je odobrila federalna Vlada. Druga lokalna cesta je cesta od Dragićine prema Čerinu u dužini oko 700 metara, a nju u potpunosti financira Općina.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"



*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti