Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH: Spreman na nove izazove

28.03.2011. 16:28 / Izvor: eKapija.ba
Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH: Spreman na nove izazove

Kako bi ostvarila svoje ambicozne planove na bh. tržištu Podravka je za direktora ove kompanije u BiH krajem 2010. godine imenovala Milana Šarliju.

On je svoju karijeru u Podravki započeo 1991. godine i to kao pripravnik prodaje. Nakon toga radi u prodaji na različitim pozicijama djelujući uglavnom na hrvatskom tržištu. Radeći u prodaji na različitim pozicijama u segmentu hrane i pića stekao je mnogo iskustva u upravljanju prodajom, pregovaranju i upravljanju odnosima s klijentom.

U 2003. godini nastavio je karijeru u međunarodnom odjelu prodaje kao direktor za Sloveniju i tržište Bosne i Hercegovinu, tako da je već tada upoznao bosanskohercegovačko tržište. U posljednjih šest godina obavljao je funkciju pomoćnika direktora za jugoistočnu Europu.

Šarlija ističe da je BiH jedno od najznačajnijih tržišta Podravke i zbog toga je svjestan da je njegova nova funkcija izuzetno odgovorna, ali istovremeno i izuzetno motivirajuća.

Cilj mu je u narednom vremenu zajedno sa svojim suradnicima poboljšati troškovnu efikasnost poslovanja, razviti strategije budućeg poslovanje, kontinuirano raditi na jačanju pozicije Podravkinih brendova, sve to kroz poboljšavanje poslovnih procesa unutar poduzeća.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti